Lees voor

Creatieve gezelligheid bij Open Atelier BYZONDER MOOI

In het Mauritspark in Geleen ligt Open Atelier BYZONDER MOOI. Een fijne plek voor creatieve dagbesteding, gezelligheid en een lekker kopje koffie. Persoonlijk begeleidster Lenny en vrijwilligster Sjaan vertellen vol trots over het open atelier.

Open Atelier

“Het open atelier BYZONDER MOOI zit in het atelier van Neeltje de Vries”, vertelt Lenny. “Elke woensdag (van 10.00 tot 17.00) en vrijdag (van 10.00 tot 14.00) hebben we een open inloop, waarbij mensen langs kunnen komen voor een kopje koffie en om creatief bezig te zijn. Meestal zijn dit mensen die in een woonlocatie van LEVANTOgroep wonen, of thuis wonen met ondersteuning. Normaal gesproken (vóór de Coronaperiode) zijn ook familie en vrienden welkom, of anderen die eens een kijkje willen nemen.”

Creatieve gezelligheid

“We beginnen de dag altijd met koffie, thee en een praatje. De mensen die creatief bezig willen zijn, kunnen daarna aan de slag. Iedereen doet z’n eigen ding. Er zijn dames die breien of haken. Maar ook naaien, kleien, keramieken, schilderen, tekenen en/of gedichten schrijven is mogelijk. Tijdens het creatieve bezig zijn kletsen de dames en heren over het leven en delen ervaringen. Met lunchtijd maakt Sjaan altijd soep met brood”, vertelt Lenny. Sjaan: “Soep maken vind ik heerlijk om te doen, en het is super om te zien hoe iedereen ervan geniet. Ik kies de soep ook uit bij de tijd van het jaar. Met Halloween bijvoorbeeld, maak ik pompoensoep. We doen met feestdagen sowieso vaak iets speciaals. We versieren of doen een speciale activiteit. Verder doen we elke zomer een leuke activiteit buitenshuis, zoals een bezoekje aan een ecologische tuin.” “Wat ook erg leuk is, is dat we sinds kort een kledingruilrek hebben in het atelier”, vertelt Lenny. Hier kun je een kledingstuk ruilen voor een ander kledingstuk. Soms, als we veel nieuwe kleding hebben binnengekregen, doen we een modeshow!”

Een droom die uitkomt

“Het mooie van het atelier vind ik dat creativiteit samen gedeeld wordt. Heel veel mensen zijn creatief, maar dat gebeurt vaak achter gesloten deuren. Voor mij is het ook echt een feestje om hier te mogen werken. Ik heb altijd gezegd: als ik oud ben, wil ik mijn eigen atelier. Nu ben ik nog niet oud, maar die droom is zeker wel uitgekomen”, vertelt Lenny. “En het is super dat ik dit samen met Sjaan mag doen.”

Ook leuk om te lezen

Verhaal

Mila vond leven na de dood dankzij Next Step Perron045

Uit De Limburger: Als de Brunssumse het woord neemt, kun je een speld horen vallen. Ze ontvouwt in een monoloog van...

Lees meer
Nieuws

Stem op Next Step Perron045!

Next Step Perron045, een project vanuit LEVANTOgroep en CMWW, maakt kans op een Appeltje van Oranje 2022!  We hebbe...

Lees meer
NIEUWS

Bestuurlijke fusie LEVANTOgroep en NOVIzorg

Afgelopen zomer tekenden de bestuurders Paul Schefman en Wim Pécasse al een intentieverklaring, sinds 1 januari 2022 is ...

Lees meer