Lees voor

Corona update

Bekijk hier onze actuele coronamaatregelen.

Onze dienstverlening tijdens de lockdown

De landelijke lockdown is inmiddels verlengd tot en met dinsdag 20 april. Ook de avondklok is verlengd tot en met dinsdag 20 april. Wat betekent dit voor onze dienstverlening?

Onze dienstverlening

De intake, de begeleiding en de dagbesteding van cliënten lopen waar nodig en waar mogelijk door.

 

Participatie

Algemeen

  • Het horeca-gedeelte van de Brasserie in Wijnandsrade is gesloten vanaf midden oktober. Wel wordt er gezorgd voor afhaalmogelijkheden.
  • De groepsgrootte verschilt per dagbestedingslocatie. Uitgangspunt hierbij is dat 1.5m afstand gehouden kan worden.
  • We willen voorkomen dat er kruisbesmetting in onze woonvormen plaatsvindt. Dat betekent dat we, tot nader bericht, voor cliënten uit woonvormen en voor ambulante cliënten participatie activiteiten die binnen plaatsvinden van elkaar gescheiden organiseren. Voor participatie activiteiten die buiten plaatsvinden geldt dit niet. 

 

Mondkapjes

  • Op locaties waar binnen participatie- activiteiten plaatsvinden dragen cliënten mondkapjes vanaf het moment dat zij binnenkomen totdat ze plaatsnemen. Bij het verlaten van de ruimte dragen cliënten ook weer hun mondkapje. Wanneer een cliënt tussentijds door de ruimte loopt, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan, draagt de cliënt ook een mondkapje. Daarnaast blijven we ons houden aan de 1.5 meter richtlijn. 
  • Cliënten die participatie-activiteiten in de buitenlucht doen, hoeven geen mondkapjes te dragen. Let wel op de 1.5 meter afstand.  
  • Cliënten die niet zelfstandig kunnen reizen naar hun participatieplek, dragen ook in de busjes een mondkapje. 

 

Ambulante begeleiding

We blijven ambulante begeleiding bieden voor onze cliënten. Begeleiding gaat zoveel mogelijk via (beeld)bellen of andere communicatiemiddelen. Waar nodig wordt begeleiding ook fysiek gegeven. Hierbij houden onze medewerkers zich aan de hygiënerichtlijnen.

 

Woonvormen

Bezoekregeling

We volgen de landelijke richtlijn voor de bezoekregeling:

  • Er mogen per dag maximaal 2 bezoekers per cliënt op bezoek komen, op één moment op een dag. Op voorwaarde dat aan de 1.5m afstand gehouden kan worden.
  • Iedere locatie bepaalt zelf richtlijnen voor bezoektijden.
  • Bezoekers mogen bij luchtwegklachten NIET komen.
  • We informeren het bezoek via posters die bij de ingang van locaties ophangen.

 

Mondkapjes op maatschappelijke opvanglocaties

Op de maatschappelijke opvanglocaties Impuls en Heugderlicht geldt een verplichting voor het dragen van mondkapjes voor iedereen. Daarmee volgen we de landelijke richtlijn voor doorstroomlocaties. Op de opvanglocaties Blijf en Moederopvang geldt deze mondkapjesverplichting niet, aangezien hier weinig doorstroom is.

Ook leuk om te lezen

Nieuws

Jaarbeeld 2020 gepubliceerd

Het jaarbeeld van 2020 staat vanaf nu op onze website. Zoals bestuurder Paul Schefman al zei in zijn eindejaarsboods...

Lees meer
Verhaal

Samen groeien door het maatjesproject

Al 30 jaar koppelt LEVANTOgroep Vrijwilligers mensen met een psychische kwetsbaarheid aan vrijwilligers in het Maatjespr...

Lees meer
Verhaal

Met fijne begeleiding weer goed op weg

Te veel psychische klachten. Dat bestaat dus echt. Sarina Vijgen, cliënte bij LEVANTOgroep, vertelt hoe ze de afgelopen ...

Lees meer