Lees voor

Tour for Emily

Liefde op het eerste gezicht bestaat! Dat ontdekten onze collega Emily Wijering -Veenman en Raymond Veenman toen ze elkaar voor het eerste ontmoetten. Helaas eindigde hun sprookje niet met ...en ze leefden nog lang en gelukkig. Emily werd ziek. Ernstig ziek. Op 9 januari moest Raymond haar loslaten. 

Emily en Raymond hadden goede hoop dat de immuuntherapie die Emily kreeg haar beter kon maken. Omdat immuuntherapie vrij nieuw is, is er veel geld nodig voor onderzoek. Gemotiveerd als Emily was om altijd het beste uit de situatie te halen, besloot ze om samen met Raymond mee te doen aan de Tour for Life. Het geld dat de deelnemers aan deze fietstocht van Italië naar Valkenburg ophalen gaat immers helemaal naar dit onderzoek. 

Toen het slecht ging met Emily en de hoop op overleven vervloog, beloofde Raymond haar om de tour hoe dan ook te fietsen. Als Emily niets meer aan het onderzoek zou hebben, konden ze op die manier toch andere mensen in haar situatie helpen. 

LEVANTOgroep wilde de wens van Emily en Raymond graag ondersteunen. Daarom sponsoren we Raymond. Woensdagmiddag kwam Raymond op het CB in Sittard langs om even bij te praten met Emily's collega's Hilde en Brigitte en zijn tenue te showen. Hij vertelde hoe hij zich heeft voorbereid op de tour: “Ik vind het spannend. Ik ben goed getraind, maar deze tour is toch meer dan een pittige fietstocht. Het is voor mij ook het nakomen van een belofte aan Emily. En het is een afsluiting van één hoofdstuk van het rouwproces waar ik nog middenin zit. Het wordt dus ook een emotionele reis. Gelukkig kan ik hem samen maken met drie andere mensen die heel dicht bij Emily staan; haar zus Alexandra, Chris, mijn schoonvader, en Youri, Emily's broer. Ik voel me ook ontzettend gesteund door alle sponsorbijdragen en door de mensen die me spontaan helpen. Ik weet dat Emily me ook door de moeilijke momenten zal sleuren. Als ik even kapot zit, hoef ik alleen maar naar beneden te kijken. Dan zie ik Emily's portret en dan weet ik waarvoor ik het doe.” 

Zondag is de start van de Tour for Life in Bardonecchia (Italië), 5 september komt het 300-koppig peloton in Valkenburg aan. 

Wij blijven Raymond tijdens zijn Tour for Emily volgen en zullen regelmatig updates plaatsen. Stay tuned! 

Wil je Raymond ook sponsoren? Dat kan via: Raymond Veenman – Tour for Life 2021

 

Dag 1

Voor de start in Bardonecchia vertelt Raymond het mediateam van Tour for Life over zijn persoonlijke motivatie om deze tocht te rijden.

Bekijk het filmpje op You Tube

Vallen en weer opstaan

Het Franse asfalt, daar heeft Raymond óók kennis mee gemaakt. Na een flinke val namen schoonvader Chris en zwager Youri het een dagje van hem over zodat hij zijn wonden kon laten helen en zijn materiaal kon herstellen. Daarna stapte deze bikkel weer zelf op de fiets.

In dit Facebookfilmpje vertelt Raymond over zijn val.

5 september 

Vandaag is een bijzondere dag voor Raymond. Precies één jaar gelden stapte met zijn Emily in het huwelijksbootje. Nu fietst hij in haar nagedachtenis de laatste kilometers van Tour for Life. 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen

NIEUWS

Wijkleerbedrijf Daalhof boekt 270.362 euro maatschappelijk rendement

Werkleerbedrijf Daalhof boekte het afgelopen schooljaar ondanks corona een heel mooi resultaat. Een resultaat om tr...

Lees meer
Nieuws

Onze coronamaatregelen

Vanaf dinsdag 2 november gelden er landelijk aangescherpte Coronamaatregelen. Wat betekent dit voor onze dienstverl...

Lees meer
Nieuws

Eindelijk een chille tuin

Op de Tudderenderweg in Sittard wonen al een tijdje jongeren van Levanto samen met bewoners van Woonpunt. Een mooie loca...

Lees meer