Lees voor

Van de logistiek naar de ggz

Van de logistiek naar de ggz. Mandy is één van onze collega's die zich in drie maanden liet omscholen om te kunnen beginnen als gastvrouw. Een functie die is ontstaan door corona. Inmiddels is Mandy als Woonondersteuner aan het werk bij Levanto Jongeren en zit ze helemaal op haar plek. Mandy vertelt:

"Vanaf 1 april werk ik op Woonlocatie Tudderenderweg waar nu zo'n 30 jongeren wonen. Ik liep al 2 jaar mee via het Levanto Ervaringsdeskundigenteam. Zelf heb ik ook moeilijke jaren achter de rug en ik wilde graag wat voor jongeren betekenen. Ik wilde jongeren bieden wat ik zelf heb gemist. Ik had alleen geen diploma in de ggz. Toen hoorde ik dat het mogelijk was om je in drie maanden te laten omscholen naar een 'coronabaan'. Na een positief gesprek ben ik aangenomen als gastvrouw en kon ik aan de slag, met daarnaast 1 keer per twee weken onderwijs. Ik merkte al snel dat ik meer voor onze jongeren wilde betekenen dan ik nu kon als gastvrouw. Toen zich een kans voordeed om woonondersteuner te worden, heb ik meteen gesolliciteerd. Ik zit hier echt super op mijn plek en ben heel blij met de kansen die ik gekregen heb om te komen waar ik nu ben."

Ook leuk om te lezen

NIEUWS

Wijkleerbedrijf Daalhof boekt 270.362 euro maatschappelijk rendement

Werkleerbedrijf Daalhof boekte het afgelopen schooljaar ondanks corona een heel mooi resultaat. Een resultaat om tr...

Lees meer
Nieuws

Onze coronamaatregelen

Vanaf dinsdag 2 november gelden er landelijk aangescherpte Coronamaatregelen. Wat betekent dit voor onze dienstverl...

Lees meer
Nieuws

Eindelijk een chille tuin

Op de Tudderenderweg in Sittard wonen al een tijdje jongeren van Levanto samen met bewoners van Woonpunt. Een mooie loca...

Lees meer