Lees voor

Vrijwilliger van de maand!

Even voorstellen... onze vrijwilliger van de maand Chris MeensHoi! Ik ben:

Chris, 37 jaar en woon in Maastricht.

Dit doe ik:
Ik ben maatje én zorgvrijwilliger van Nicky en maatje van Marc.

Sinds vorig jaar heb ik wekelijks contact met Nicky. We maken dan samen gezellig een boodschappenrondje in het dorp. Ze heeft het in haar leven niet altijd makkelijk gehad, maar het is mooi om te zien dat er toch een vriendschappelijke vertrouwensband is ontstaan en we samen kunnen lachen. We doen ook andere dagelijkse dingen; even naar het ziekenhuis, met haar hondje naar de dierenarts, naar het kerkhof of we drinken en kletsen samen gezellig wat. Er hangt altijd een hele ontspannen sfeer en je merkt dat ze echt geniet van die kleine dagelijkse dingen samen en daar krijg ik op mijn beurt ook weer fijne energie van.

Daarnaast ben ik ook maatje van Marc. Bij hem moest ik eerst even wat vertrouwen winnen, maar dat ging eigenlijk heel snel en ook met hem heb ik een soort leuke vriendschappelijke vertrouwensband opgebouwd. Het gaat nu zelfs zo goed dat Marc mij mee op vakantie heeft gevraagd, dat ervaar ik toch wel als een leuk compliment. We gaan altijd een lekker stuk wandelen en sluiten dat af met een uurtje op het terras. We praten dan gewoon relaxt over alledaagse dingen. Als hem iets specifieks bezig houdt, is daar natuurlijk ook ruimte voor.

Hier doe ik het voor:
In het verleden heb ik altijd met veel plezier op verschillende plekken gewerkt, o.a. in het theater, casino, hotels, omdat ik het altijd al leuk vond om met mensen te werken en te helpen. Al jaren droom ik ervan om een switch te maken richting social work om écht iets voor mensen te kunnen betekenen. Om hier alvast van te proeven en ervaring op te doen heb ik mij zodoende aangemeld als vrijwilliger bij Levanto.

Mooi moment:
Een luisterend oor, gewoon oprecht contact kan al van zoveel betekenis zijn.

Fun fact:
Deze manier van mensen ondersteunen bevalt mij zo goed dat ik hoop binnenkort te kunnen starten met een leerwerktraject om de opleiding ‘begeleider specifieke doelgroepen’ te gaan volgen om nog van meer betekenis te kunnen zijn.

Wil jij zelf ook je steentje bijdragen en iets betekenen als vrijwilliger?
👉 Meld je dan aan via www.levantogroep.nl/vrijwilligers

Ook leuk om te lezen

Verhaal

In gesprek met Youri Keulen

Elke dag laten we ons inspireren door het mooie gedachtengoed Positieve gezondheid. In ons werk met cliënten, in de omga...

Lees meer
Verhaal

Vrijwilliger van de maand!

Even voorstellen... onze vrijwilliger van de maand Chris Meens Hoi! Ik ben: Chris, 37 jaar en woon in Maastrich...

Lees meer
Verhaal

‘Mijn collega’s steunden me met heel hun hart’

“Toen Rusland Oekraïne binnenviel, wilde ik iets doen. Ik wilde in actie komen. De mensen helpen die plotseling huis en ...

Lees meer