Lees voor

Familievertrouwenspersoon

Familievertrouwenspersoon

Het is heel fijn en belangrijk dat je klaarstaat voor een familielid, vriend of kennis met psychische problemen. Jij bent een enorme steun. Maar het kan ook heel zwaar zijn om iemand met psychische of psychiatrische problemen te ondersteunen. Hulp voor jou is daarom ook belangrijk. Want je wilt er graag zijn voor je partner, kind, broer, zus of kennis, maar soms vergeet je daarbij jezelf! Gewoon omdat al je aandacht naar de ander gaat.

Misschien heb je hier vragen over. Bijvoorbeeld over de manier waarop jouw familielid, vriend of kennis geholpen wordt? Over de psychische of psychiatrische problemen, over het ziektebeeld of over de hulpvraag? Of misschien ben je niet helemaal tevreden over onze dienstverlening en/of het contact met onze organisatie?

Hiervoor kun je terecht bij een onafhankelijke familievertrouwenspersoon. Deze persoon werkt voor de Landelijke Stichting Familie Vertrouwenspersonen (LSFVP). Hulp van een familievertrouwenspersoon van de LSFVP is gratis. De familievertrouwenspersoon is er voor familie, vrienden en kennissen die dicht bij een cliënt staan die bij ons zorg krijgt.

Wat kan de familievertrouwenspersoon voor jou doen?

  • Luisteren naar jouw verhaal;
  • Informatie geven over de (psychiatrische) problemen van jouw naaste;
  • Bemiddelen tussen naasten en hulpverleners en managers van LEVANTOgroep;
  • Informatie geven over de manier van werken binnen LEVANTOgroep;
  • Helpen bij het indienen van een klacht;
  • Informeren over lotgenotengroepen, cursussen, workshops, enz.
  • Problemen opmerken in de omgeving van de cliënt. Bijvoorbeeld een lastige situatie binnen de familie, of met andere mensen in de omgeving van de cliënt. De familievertrouwenspersoon je helpen om dit onder de aandacht brengen bij de Raad van Bestuur van LEVANTOgroep.

Jouw privacy is voor ons belangrijk. Daarom heeft de familievertrouwenspersoon een geheimhoudingsplicht; wat jullie bespreken is en blijft tussen jullie. Dit is vertrouwelijk.

Contact

Voor familieleden en naasten van cliënten van LEVANTOgroep is Wil Insupp de familievertrouwenspersoon.

Wil Insupp
T 06 - 15 68 16 94
E w.insupp@familievertrouwenspersoon.nl


Voor meer informatie kun je de website van LSFVP bezoeken of de folder van LSFVP downloaden. Je kunt ook deze voorlichtingsfilm bekijken.