Lees voor

Jongerenlocatie Putgraaf

Jongerenlocatie Putgraaf

Wat is jongerenlocatie de Putgraaf?

De Putgraaf biedt 21 appartementen aan waar jongeren met enige mate van zelfstandigheid voor een korte, tijdelijke periode kunnen wonen. In deze periode wordt er gewerkt naar een eigen plekje of een doorverwijzing naar andere vormen van hulp.

Wanneer kom je in aanmerking voor de Putgraaf?

De Putgraaf is voor jongeren van 18 tot 23 jaar, zonder kinderen, die door een crisissituatie (tijdelijk) geen woonruimte hebben. Ook jongeren die hun woonplek dreigen te verliezen kunnen zich aanmelden.

Woon je in de regio Parkstad en ben je ouder dan 23 jaar? Lees dan verder bij Crisisopvang Heugderlicht.
Woon je in de regio Maastricht-Heuvelland? Lees dan verder bij Maatschappelijke opvang.

Woon je in de regio Maastricht-Heuvelland en ben je niet ouder dan 23? Lees dan verder bij Jongerenlocatie Jekerzicht.

Bij de Putgraaf verblijven

De Putgraaf biedt een fijne plek om tijdelijk te wonen en tot rust te komen. Samen met een persoonlijk begeleider werk je aan je eigen doelen. Wij stimuleren actief dat je naar school of je werk gaat. Heb je geen daginvulling? Dan doe je mee bij de dagbesteding. Verder help je mee in het huishouden, bijvoorbeeld door te koken of schoon te maken. Daarnaast is het belangrijk dat je het contact met je familie en vrienden, je sport en hobby’s zoveel mogelijk door laat gaan.

De Putgraaf in beeld

Kort na de opening van de Putgraaf kwam Paul Blokhuis, Staatssecretaris (van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), op werkbezoek. Hij sprak met Lynn en haar vriendin, die lange tijd rondzwierven van de bank bij vrienden naar een bed bij kennissen. Bekijk de video hier.

Meer weten of je aanmelden?

Heb je vragen over wonen op de Putgraaf? Bel dan naar 06 - 112 105 19. Wil je iemand aanmelden? Stuur dan een e-mail naar Putgraaf@levantogroep.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.