Samenwerken in de buurt

Mensen in staat stellen langer in hun eigen woonomgeving te blijven. Met dat doel werken we volop samen met zorgvragers, gemeenten, collega welzijns- en zorgaanbieders en andere partners in wijken en buurten. In diverse gemeenten zijn er fysieke wijkpunten, buurtcentra en/of virtuele buurtplatforms ontstaan. Ontmoetingsplekken waar burgers terecht kunnen met een vraag en elkaar kunnen ontmoeten en helpen. Plekken waar professionele ondersteuning is afgestemd op de vraag van bewoners en waar de ondersteuning sneller, op maat, completer en met minder bureaucratie wordt geboden.

Hoensbroek STAND-BY!

White label werkwijze, populatiebekostiging, vertrouwen en co-creatie zijn de sleutelwoorden voor Hoensbroek STAND-BY.

lees meer

Samen Leven Kerkrade

Samen Leven is gebaseerd op de kracht van samenwerking. Er wordt gebruik gemaakt van eigen kracht, burgerkracht en buurtkracht. Samen Leven is letterlijk dichtbij in de wijkpunten waar iedereen kan binnenlopen met vragen, meedoen met activiteiten, zelf actief zijn als vrijwilliger of terecht kan met een goed idee voor de buurt. Actuele ontwikkelingen en mogelijkheden worden een aantal keer per jaar toegelicht in het 'Samen Leven Journaal' of volg een Wijkpunt van Samen Leven

Brede inloopvoorziening+ Brunssum

Voor veel bezoekers is de Brede inloopvoorziening Brunssum een veilige haven en voor anderen is het een brug naar de maatschappij. Samen met bezoekers maken we de beweging van het bieden van zorg, naar het faciliteren van eigen kracht. Levanto, CMWW en Meander nemen als samenwerkingsverband met het project ‘Brede inloopvoorziening+ Brunssum’ deel aan het programma Nieuwe wegen ggz en opvang

Lees meer

Lindenheuvel Geleen

In de wijk Lindenheuvel in Geleen maakt Levanto maakt deel uit van een werkgroep bestaande uit de gemeente Sittard-Geleen, woningcorporatie ZoWonen en een achttal welzijns- en zorgaanbieders. Samen zetten we ons in voor de ontwikkeling van een wijk 3.0: een wijk waar mensen zich gezonder en tevreden voelen en meedoen aan de maatschappij. Waar wijkbewoners elkaar helpen en waar professionele zorg op maat geboden wordt.

Lees meer

Sociale wijkteams Maastricht

In Maastricht zijn zes sociale teams actief en twee in oprichting. In de teams werken verschillende professionals zeer nauw samen. De sociale wijkteams geven zelf advies en schakelen hun netwerk in als zij het antwoord niet weten.

Lees meer

Terug