Wijkleerbedrijven

Bij de Wijkleerbedrijven staat informele zorg en wijkgericht werken centraal staan. Uniek hierbij is dat studenten, naast stages binnen de deelnemende zorginstellingen, ook stage lopen bij inwoners in de wijken van Landgraaf en Maastricht. Het gaat om inwoners die een informele ondersteuningsvraag hebben en een helpende hand dus goed kunnen gebruiken. Van huishoudelijk werk tot samen wandelen en van samen boodschappen doen tot een gezellig middagje creatief bezig zijn. Naast stageplaatsen bieden de deelnemende zorginstellingen ook professionele praktijkbegeleiding. Levanto werkt in de Wijkleerbedrijven samen met onderwijsaanbieders, gemeentes en collega zorgaanbieders (ouderenzorg, GGZ en gehandicaptenzorg).

Wijkleerbedrijf Landgraaf

In maart 2016 ging een eerste groep studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn, niveau 2 van start. In september 2016 werd daar een tweede groep studenten aan toegevoegd. De dagelijkse praktijkbegeleiding vindt plaats in het zogenaamde Leerhome, de uitvalsbasis voor de studenten. De docenten van het Arcus college geven ook op locatie les. Onderwijs en praktijk zit hierdoor dicht bij elkaar en dat biedt voordelen voor iedereen.

Wijkleerbedrijf Maastricht

Op maandag 4 juli 2016 vond de eerste diplomering van het WijkLeerbedrijf Maastricht plaats. Begin november is een tweede groep van start gegaan die eveneens ondersteuning biedt aan bewoners van Daalhof die wat extra handen kunnen gebruiken.

Terug