Ondertekening De nieuwe GGZ

Op woensdag 22 november 2017 ondertekenen een aantal grotere aanbieders in de GGZ, maatschappelijke opvang, de huisartsenorganisaties en het Huis voor de Zorg de samenwerkingsovereenkomst rondom De nieuwe GGZ. Daarmee wordt het fundament gelegd voor een aantal pilots die eind 2017 en in de eerste helft van 2018 starten in de regio’s Parkstad, Westelijke Mijnstreek en Maastricht-Heuvelland.

De nieuwe GGZ staat voor een vernieuwende beweging in de geestelijke gezondheidszorg die in 2015 vanuit Maastricht UMC+ is ingezet door de hoogleraren Jim van Os en Philippe Delespaul, in samenwerking met e-healthspecialist Michael Milo en Wilma Boevink, specialist in ervaringsdeskundigheid. Deze GGZ deskundigen waren niet tevreden over de geestelijke gezondheidszorg in ons land. In hun boek ‘Goede GGZ!’ hebben zij uiteengezet hoe de zorg in optima forma zou moeten verlopen: met hulp van ervaringsdeskundigheid, e-health en met een wijkgerichte benadering.

In 2018 zullen de partners 2 fte aan ervaringsdeskundigheid inzettenin de verschillende pilots. Het Levanto Ervaringsdeskundigen Team (LET) is nauw betrokken bij de ontwikkelingen rondom De nieuwe GGZ. Het is de bedoeling dat zij in de pilotwijken zorgen voor verbindingen, ontmoetingen en eerste opvang in de wijk.

Lees ook: Praktijk 2017 (pagina 6,7,8).

Terug