Nieuw: de crisiskaart bij LEVANTOgroep

Eind 2017 zijn twee vrijwilligers van het Levanto Ervaringsdeskundigen Team (LET) getraind als Crisiskaartconsulent in het opstellen van een Crisisplan en een Crisiskaart.

De Crisiskaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, zo groot als een bankpas. Je draagt deze altijd met je mee, bijvoorbeeld in je portemonnee. De Crisiskaart geeft aan wat jouw wensen zijn tijdens een crisis. Wat moeten omstanders en hulpverleners doen of laten? Wie kunnen ze bellen?

Ook staat op de kaart welke afspraken zijn gemaakt met bijvoorbeeld behandelaar(s), vertrouwenspersonen en de crisisdienst. Een Crisiskaart geeft houvast voor jezelf en voor de mensen die je helpen als jij het moeilijk hebt. Een steuntje in de rug voor mensen die vrezen een crisis mee te gaan maken of die bang zijn om in een verwarde toestand te raken.

Een Crisiskaart wordt door een opgeleide Crisiskaartconsulent samen met de aanvrager of cliƫnt opgesteld in het tempo van de aanvrager. In het filmpje zie je een eenvoudige, korte uitleg over het hoe, wie, wat en waarom van de Crisiskaart.

Ben je nieuwsgierig, wil je meer weten, of zou een Crisiskaart voor jou zinvol kunnen zijn? Neem dan per e-mail contact op met het Onafhankelijk Steunpunt Crisiskaart Limburg Zuid: www.crisiskaartzuid.nl.

Terug