In2YourPlace in de spotlights

Op woensdag 6 juni 2018 veroverden de jongeren van In2YourPlace met passie het hart van Koningin Máxima. Zij was aanwezig bij een conferentie met als thema ‘Breng de basis op orde’.

Samen met staatssecretaris Blokhuis nam ze het manifest ‘Breng de basis op orde’ in ontvangst, met als doel zwerfjongeren een dak boven het hoofd en toegang tot onderwijs of werk te bieden. Dak- en thuisloze jongeren worstelen vaak met meerdere complexe problemen tegelijkertijd. Dit komt onder andere door het ontbreken van ouders en familieleden, psychische problemen in het gezin, scheiding, drugs, drank en geweld.

In2Yourplace

Een van de projecten waarover koningin Máxima meer te horen kreeg was In2YourPlace. Bij dit project helpen dak- en thuisloze jongeren elkaar weer overeind. Tijdens wekelijkse sessies vertellen ze elkaar hun levensverhaal. Gelijkwaardigheid en een gevoel van herkenning zorgen voor een veilige omgeving en dat doet goed. Een deel van de jongeren ontwikkelt zich uiteindelijk tot trainer en helpt zelf nieuwe groepen vooruit. Koningin Máxima sprak op de bijeenkomst met Joyce en Milissa over hun ervaringen met In2YourPlace. Beiden zijn opgegroeid in een slechte en onveilige thuissituatie en hebben zich ontwikkeld van hulpbehoevend naar hulpverlener. Bekijk het interview.

Frustratie omzetten in woorden

Toen Milissa meedeed met het project In2Yourplace ging er een wereld voor haar open. Geen professionals waar ze zich vaak niet door gehoord voelde, maar lotgenoten die haar begeleidden. Alle emoties en nare ervaringen geeft ze een plek door erover te schrijven. In dit gedicht vertelt ze over haar visie op jeugdzorg.

Dubbelportret In2yourplace

In juli 2018 verscheen er ook nog een mooi dubbelportret van Tom & Ricardo van In2YourPlace in de zwerfjongerenspecial van het kwartaalmagazine ‘Mede’ van het Kansfonds. Het online magazine kun je online lezen of downloaden, met Tom & Ricardo op pagina 6 en 7.

Terug