Nieuw convenant WijkLeerbedrijf Landgraaf

In juni 2018 hebben de samenwerkende partners in het WijkLeerbedrijf Landgraaf een convenant getekend voor de voortzetting ervan. Het WijkLeerbedrijf is een project van Arcus, MeanderGroep, LEVANTOgroep, Radar, Calibris Advies en de gemeente Landgraaf.

Vanuit het WijkLeerbedrijf zetten werkzoekenden en mbo-deelnemers zich in heel Landgraaf in voor wijkbewoners door het vervullen van hulp- en ondersteuningsvragen. Soms doen zij licht huishoudelijk werk zoals wassen en strijken of gaan samen met wijkbewoners boodschappen doen. Maar ook ondersteunen zij bij dementerende of zieke ouderen thuis of begeleiden hen bij activiteiten in de wijk. Ze bieden hulp in drukke gezinnen, koken samen maaltijden en begeleiden mensen naar het ziekenhuis.

Wethouder Schiffelers toonde zich enthousiast over het project: “Mooi te zien dat het WijkLeerbedrijf voor zowel student als bewoner een win-win-situatie oplevert. De bewoner krijgt ondersteuning, kan daardoor langer thuis blijven wonen of is minder eenzaam; de student krijgt veel waardering voor zijn of haar inzet, hetgeen van invloed is op de persoonlijke ontwikkeling en het behalen van het diploma.”

In het convenant spreken de partners de intentie uit om te komen tot een structurele, duurzame inbedding van het WijkLeerbedrijf Landgraaf binnen de ‘nulde-’ en eerstelijns voorzieningen in Landgraaf.

Terug