Nieuw convenant WijkLeerbedrijf Maastricht Daalhof

In februari 2019 vond de kick-off plaats van de nieuwe samenwerking in het WijkLeerbedrijf Maastricht, die bestaat uit de gemeente Maastricht, Radar, Mosae Zorggroep, Buurtnetwerk Belfort/ Daalhof, Trajekt, ROC Leeuwenborgh, Calibris Advies en LEVANTOgroep. De vernieuwde samenwerking richt zich op de Maastrichtse wijk Daalhof.

Het WijkLeerbedrijf in Maastricht bestaat sinds 2014. De afgelopen jaren zijn 36 deelnemers, waaronder jongeren met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, opgeleid voor de zorg én bemiddeld naar werk of een vervolgopleiding. Als onderdeel van hun stage bieden de deelnemers van het WijkLeerbedrijf extra hulp en ondersteuning aan wijkbewoners. Denk aan boodschappen doen, een spelletje spelen of samen licht huishoudelijk werk doen. Kortom, allerlei dingen die het leven makkelijker en prettiger maken. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen in de wijk die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud.

De locatie in Daalhof biedt ook de mogelijkheid voor deelnemers om zich te oriënteren op leren en werken in zorg en welzijn. In 2019 startte naast een nieuwe niveau 2 mbo-groep ook een groep met deelnemers van de entree-opleiding, het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs. Hierdoor verdubbelde het aantal deelnemers en dus ook het aantal uur informele hulp dat door het WijkLeerbedrijf wordt aangeboden.

Terug