Forensische zorg in ontwikkeling

In 2020 startte er een projectgroep om een vernieuwde visie te ontwikkelen voor het forensisch werken en denken binnen LEVANTOgroep. Ons streven is te komen tot een verbreding van ons aanbod. En een risicomanagement in de breedste zin van het woord, waarin we deskundigheidsbevordering binnen ons primaire proces en specialisten team borgen.

Wanneer forensische zorg?

Wij bieden forensische zorg aan jongeren en volwassenen met een ernstige psychiatrische en/of persoonlijkheidsstoornis, die met justitie in aanraking komen, of zijn gekomen. Onze zorg kan door een rechter verplicht worden als onderdeel van een straf of maatregel. Maar ook nadat deze straf of maatregel is afgesloten, kan er nog een forensische bliknodig zijn. Samen met de persoonlijk begeleider, coördinator zorg en als nodig is een specialist, zullen we de risicofactoren en het hierop volgend mogelijk risico in beeld brengen en houden. Dit om het risico op nieuw strafbaar feit te verkleinen en of zelfs te voorkomen.

Uitgebreide aanbod

Het is ook met dat doel dat cliënten bij ons aangemeld worden. Door het bieden van passende begeleiding dragen we bij aan het verlagen van het recidiverisico. Gelijktijdig werken we met onze cliënten aan het opbouwen van een zinvol en volwaardig leven zonder delicten. Voor de Forensische client is het een meerwaarde dat we een gestroomlijnd aanbod hebben gedurende het gehele proces van verblijf, begeleiding en mogelijke participatie binnen LEVANTO. Ons uitgebreide aanbod binnen LEVANTO zorgt ervoor dat hij of zij vanuit een brede basis kan bouwen aan zijn resocialisatie.

Interne aanpak

De kwaliteit van zorg voor deze forensische doelgroep borgen we door toegespitste expertise in de intake en een specialistenteam welke aanvullend zijn op het primaire proces. We zetten medewerker scholing in door een deskundige en ontwikkelen interne leerlijnen. In 2021 treden we ook actief naar buiten met onze hernieuwde forensische zorg.

Terug naar overzicht