In2YourPlace is niet te stoppen!

In 2020 heeft In2YouPlace, onderdeel van LEVANTOgroep, de kans gekregen om haar projecten niet alleen in Limburg maar door heel Nederland vorm te gaan geven. De stichting kreeg deze kans middels een toekenning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om haar jongerenproject in Heerlen voort te zetten. Als dit naar tevredenheid gebeurt, wordt In2YourPlace en haar werkwijze bovendien landelijk voorgesteld. Elke Nederlandse gemeente staat het dan vrij om met de kennis en kunde die wij delen, haar eigen variant op te (laten) zetten.

Ondersteuning Kans Fonds

Mede dankzij jarenlange ondersteuning (sinds 2015) van het Kans Fonds is In2YourPlace inmiddels op veel plekken in Limburg actief (geweest), in de regio’s Maastricht, Heerlen, Sittard, Weert en Roermond. Al ruim 250 jongeren hebben deelgenomen aan de training van In2YourPlace en er zijn wachtlijsten. Dankzij de inspanningen van het Kans Fonds wordt de naamsbekendheid steeds groter. Zo is In2YourPlace inmiddels in een viertal magazines verschenen: op de voorpagina of als centerfold. Ook kwam In2YourPlace op tv:

Het Kans Fonds heeft ons zelfs voorgesteld aan de Koningin als een bijzonder leuk en oprecht project!

Elkaar overeind helpen

Bij In2YourPlace helpen kwetsbare jongeren, onder wie thuisloze jongeren, elkaar weer overeind. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar volgen een meetingcyclus om zelfredzamer te worden, delen hun ervaringen en zetten zelf initiatieven op. De jongeren komen in het trainingstraject wekelijks bijeen. Ze vertellen hun levensverhaal, luisteren naar elkaar en geven elkaar advies. Gelijkwaardigheid en een gevoel van herkenning zorgen voor een veilige omgeving. Met behulp van diverse methodieken biedt de training snel diepgang. Lees het verhaal van deelnemer Nando en trainer Indy.

Sharepoint blog

Terug naar overzicht