MijnLEVANTO app live

mijnlevanto-app-screenshot

Door de coronamaatregelen gingen in 2021 veel participatie activiteiten van LEVANTOgroep niet door, wat moeilijk was voor onze cliënten en medewerkers. Maar corona maakt creatief en dus liet ons Team Participatie een app bouwen: ‘MijnLEVANTO’.

Deze app is speciaal ontwikkeld voor cliënten die het leuk vinden om deel te nemen aan allerlei dagbestedingsactiviteiten. In het begin van de coronaperiode werd hiervoor al een besloten Facebookgroep "Participatie op afstand" opgericht, omdat fysiek deelnemen aan de activiteiten toen niet mogelijk was. Deze Facebookgroep werd zo'n succes, dat we besloten dit concept door te ontwikkelen naar een app. Op deze manier willen we blended care ook binnen participatie vormgeven.

In MijnLEVANTO staan filmpjes van activiteiten waar cliënten aan kunnen deelnemen, van "koken met Merel' tot een heuse “live bingo met Sandra”. Extra leuk is dat cliënten ook kunnen aansluiten bij een groep en zo interesses kunnen delen en in contact kunnen blijven. Verder hebben we op verschillende (woon)locaties van LEVANTOgroep televisieschermen gehangen, waardoor groepen cliënten, gezellig vanuit hun woonkamer, ook kunnen deelnemen aan activiteiten.

Zo lanceerde team participatie de Mijnlevanto app.

Terug naar overzicht