Ontmoetingscentrum Outpoet opgestart

Begin 2021 kreeg Heerlen er, mede dankzij LEVANTOgroep, een nieuw ontmoetingscentrum bij; Outpoet. Zoals de Limburger schreef “een plek met een positieve vibe, die mensen en initiatieven uit alle hoeken van de stad met elkaar verbindt”.

De naam is geïnspireerd op een voormalig ‘jongerenhonk’ die Inpoet heette (waar Nieuwe Nor en Filmhuis De Spiegel uit zijn voortgekomen). Jongeren krijgen hier de kans om zichzelf te zijn, sociale vaardigheden op te doen, te ontspannen, nieuwe dingen te leren en vooral ook om met eigen ideeën te komen. LEVANTOgroep ondersteunt het project achter de schermen en maakt onderdeel uit van het project met In2YourPlace.

In het eerste jaar is Outpoet gegroeid tot een bruisende en aantrekkelijke plek voor jongeren. Er is een winkel voor bordspellen en lokale kunst, een spelletjescafé, een expositieruimte, er zijn flexwerkplekken, er is een opnamestudio en er vindt improvisatietheater plaats. Voor collega’s, jongeren en studenten is Outpoet dus ook een rustige studie-/werkplek met een ontpsannen sfeer geworden. Op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 kunnen de ruimtes gebruikt worden voor overleg, een gesprek of gewoonweg als je wilt samenzitten met elkaar. Na 12.00 gaat de locatie open voor de jeugd en vervalt de mogelijkheid om ruimtes te reserveren of te gebruiken voor vergaderingen.

Ontmoetingscentrum Outpoet opgestart

Wil je meer informatie over Outpoet weten, bekijk dan de artikelen van Heerlenmijnstad en De Limburger.

Onder de noemer In2Yourplace biedt Outpoet steun aan kwetsbare jongeren, onder wie thuisloze jongeren, en helpt hen weer overeind te komen. Jongeren tussen de 16 en 27 jaar volgen een meeting cyclus om zelfredzamer te worden, delen hun ervaringen en zetten zelf initiatieven op. Tijdens bijeenkomsten vertellen ze hun levensverhaal, luisteren ze naar elkaar en geven elkaar advies. Gelijkwaardigheid en een gevoel van herkenning zorgen voor een veilige omgeving.

Terug naar overzicht