Uit In2YourPlace groeide In2YourRoots

Ons ondersteuningsaanbod voor jongeren werd in 2021 uitgebreid met een initiatief vanuit jongeren zelf. Mara Wiering en Rafael Stevens zijn beide geadopteerd en hebben elkaar leren kennen bij LEVANTOgroeps onderdeel In2YourPlace. Samen richtten zij In2YourRoots op; een lotgenotengroep op speciaal voor jongeren met een adoptieachtergrond.

Thuiskomen door elkaar te begrijpen

Uit In2YourPlace groeide In2YourRootsMaandelijks zijn er bijeenkomsten en voor hen voelt dat als thuiskomen, omdat ze beide het gevoel begrijpen om anders te zijn, vertellen Maya en Rafael. Tijdens deze bijeenkomsten worden er ervaringen gedeeld, er wordt gesproken over de invloed van adoptie op hun leven en de zoektocht naar wie ze zijn. “Die tocht is een rollercoaster in hun leven, ze worden vaak teruggeworpen op zichzelf en dat maakt eenzaam”, vertelt onze collega Cisca van der Meijs.

Delen maakt sterker

Mara en Rafael hebben beide traumatische ervaringen achter de rug en worstelen soms nog steeds met hun identiteit. Hun verhaal is anders dan dat van de meeste mensen uit hun omgeving die wel opgroeiden bij biologische ouders. Dit weerhoudt Mara en Rafael er niet van om hun ervaringen te delen met lotgenoten, want dit maakt elkaar sterker. Ciska, de grondlegger van In2YourPlace, is trots dat deelnemers van “het eerste uur” nu dit initiatief genomen hebben. Zij noemt het “een belangrijke stap om eenzaamheid van deze geadopteerde jongeren te doorbreken”. Ciska bracht Maya en Rafael in contact met therapeut Simone Hoogeveen, die in haar praktijk in Meerssen onder meer mensen met een adoptie-achtergrond bijstaat. Verder blijft zij als sparringpartner en steunpunt betrokken.

Terug naar overzicht