LEVANTOgroep jongeren

Een beetje steun nodig?

Je woont op jezelf en dat bevalt prima, maar toch loop je tegen problemen aan? Soms kunnen problemen zo langdurig of heftig zijn en te ingrijpend om ze zelf op te lossen. Zo kan een verslaving je leven stevig ontregelen of lukt het maar niet om een normaal dag-nachtritme te krijgen. Dat maakt het volgen van een opleiding of het vinden van een baan moeilijk. Dan kan wat extra ondersteuning je verder helpen. Die ondersteuning kan een begeleider van LEVANTO jongeren je thuis bieden.

We bieden je actieve ondersteuning bij juist die activiteiten die jij als lastig ervaart. Dat kan ondersteuning zijn het bij koken, boodschappen doen of aansluiting zoeken bij andere jongeren. De tijden waarop we je ondersteunen zijn daarom aangepast aan jouw behoeften. Dus ook in de avonduren en weekenden.

We voeren dus niet alleen gesprekken maar gaan samen aan de slag. Je begeleider weet precies welke mogelijkheden er voor jou zijn om weer mee te draaien in het dagelijks leven. Denk hierbij aan scholing, (on)betaald werk en het leggen van sociale contacten.

Wonen bij LEVANTOgroep

Als je problemen zo heftig zijn, dat je niet meer op jezelf of thuis kunt wonen, kan het wonen in een huis met andere jongeren een oplossing zijn. Iedereen start bij ons in een groepswoning voor beschermd wonen. Je hebt daar een eigen kamer en deelt gemeenschappelijke ruimten zoals badkamer, woonkamer en keuken. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Je werkt hier aan je basisdoelen.

Zelfstandig wonen met groepskoken

Heb je je basisdoelen bereikt dan ga je door naar de volgende fase, waarin je in je eigen tempo toewerkt naar het vergroten van je zelfstandigheid. Je woont dan in een eigen studio met kitchenette en douche en kunt daarbij gebruik maken van een gezamenlijke woonkeuken. De begeleiding is overdag en ’s avonds aanwezig en ’s nachts oproepbaar.

Zelfstandig wonen zonder groepsruimte

Een andere mogelijkheid is om door te stromen naar een eigen studio met kitchenette en douche waar geen gemeenschappelijke ruimtes zijn. Ook hier is de begeleiding overdag en ’s avonds aanwezig en ’s nachts oproepbaar.

Meer weten?

Wil je meer informatie of alles nog eens rustig nalezen? Bekijk dan onze flyer of neem contact met ons op via het contactformulier hieronder.
 

Aanhef*

Hoe heb je ons gevonden?*

 


Deel deze pagina