LEVANTOgroep vrijwilligers

Maatjes

Maatjes zijn vrijwilligers die één keer in de twee weken met een vaste cliënt afspreken om samen een eenvoudige sociale activiteit te ondernemen om zodoende eenzaamheid en sociaal isolement te verminderen. Het gaat daarbij dus om een 1-op-1 contact van mens tot mens waarbij elkaar accepteren zoals je bent, samen je best doen voor een geslaagd contact en wederzijds respect heel belangrijk zijn.

Sociale activiteiten die maatjeskoppels tweewekelijks ondernemen zijn bijvoorbeeld: samen een wandeling maken, samen de stad ingaan, samen ergens koffie drinken, samen een spelletje doen, samen een praatje maken.

Zorgvrijwilligers

Sinds kort zetten wij ook zorgvrijwilligers in een 1-op-1 contact in bij cliënten van LEVANTOgroep met een eenvoudige, praktische ondersteuningsvraag.

Bijvoorbeeld: samen boodschappen doen, samen eenvoudige administratie oppakken, samen oefenen met de computer of samen naar een arts of ziekenhuis gaan.

Het is niet de bedoeling dat je als vrijwilliger de taken vóór de cliënt doet, maar om het samen mét de cliënt te doen. Doel is dat de cliënt het na een tijdje (voor een deel) zélf kan doen. Je bent meestal tijdelijk met iemand verbonden. Als het doel is bereikt, is de inzet niet meer nodig.

Daarnaast kunnen vrijwilligers die dat willen, ook aan de slag op een locatie van LEVANTOgroep. Bijvoorbeeld als gastvrouw/gastheer, te ondersteuning bij koffiemomenten, een wandeling maken met één of meerdere cliënten en vooral bij het geven van een stuk persoonlijke aandacht aan cliënten. Het kan daarbij dus zowel om groepsactiviteiten als om een 1-op-1 contact gaan, afhankelijke van je eigen wensen en de behoeften op een locatie.

Over Stichting Horizon

Stichting Horizon is in 1990 opgericht als vriendendienst voor mensen met een langdurig psychiatrische achtergrond die eenzaam zijn en behoefte hebben aan contact met iemand van buiten de psychiatrie. De groep mensen waar Stichting Horizon zich voor inzet is zelf niet in staat deze contacten te leggen en te onderhouden. Sinds 2015 is Horizon onderdeel van de LEVANTOgroep. Vanaf 1 januari gaat Horizon verder als LEVANTOgroep vrijwilligers.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Regio Parkstad
Coördinatoren: Dionie Steinen en Annemiek Vandenhove
Telefoon: 045-5716400
E-mail:  horizon.heerlen@levantogroep.nl

Regio Maastricht/Heuvelland
Coördinatoren: Cindy Custers en Marco Piëtte
Telefoon: 043-3621567
E-mail:   horizon.maastricht@levantogroep.nl

Regio Westelijke Mijnstreek
Coördinatoren: Ankie Linssen en Suzanne Eijkenboom
Telefoon: 046-4587975
E-mail:   horizon.sittard@levantogroep.nl

Wilt u misschien vrijwilliger worden?

Dan nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend contact op te nemen met de coördinatoren in uw regio voor meer informatie. De coördinatoren voorzien u heel graag van meer informatie over wat het inhoudt om vrijwilliger te worden of te zijn bij LEVANTOgroep vrijwilligers.

Bent u cliënt of begeleider/hulpverlener en wilt u meer weten wat LEVANTOgroep vrijwilligers voor uzelf of uw cliënt zou kunnen betekenen of hoe dat in zijn werk gaat?

Ook u bent van harte uitgenodigd contact op te nemen met het kantoor in uw regio voor meer informatie.

Deel deze pagina