Dutch Street Cup kent zonovergoten aftrap op Markt Maastricht

13-03-2015

De kasseien op de Markt in Maastricht werden zaterdag 7 maart jl. flink op de proef gesteld: de Markt was namelijk het decor voor écht straatvoetbal.

De Dutch Street Cup 2015 ging vliegend van start! Maar liefst zeventien teams vanuit het hele land reisden af naar Limburg voor de kick-off in Maastricht, waarmee op de Markt ook het Dutch Street Cup seizoen werd afgetrapt.

Wethouder André Willems opende het spektakel samen met Leger des Heils-directeur Cornel Vader, waarna het Dutch Street Cup team van Maastricht het opnam tegen een gelegenheids-straatvoetbalteam van MVV Maastricht. Het profteam van MVV, bestaande uit keeper Jo Coppens, Hawbir Moustafa, Leroy Labylle, Marco Ospitalieri en Nick Kuipers won van het Maastrichtse Dutch Street Cup team, maar het DSC-team scoorde wél 2 goals tegen MVV.

Daarmee deed DSC-team Maastricht het dus beduidend beter dan de profs van Fortuna Sittard, die een dag eerder de tegenstander waren van MVV en met 3-0 de boot in gingen.

Het was een zeer geslaagde dag op een zonovergoten Markt, alwaar het Dutch Street Cup-team de stad Maastricht goed op de kaart heeft gezet!

Maastricht neemt deel aan deze competitie met 2 teams, die bestaan uit spelers van het Leger des Heils en LEVANTOgroep. MVV Maastricht heeft zich verbonden aan deze twee teams. Het Dutch Street Cup team Maastricht draagt tijdens evenementen met trots tenues met het logo van MVV Maastricht op de borst.

Het doel van de Dutch Street Cup is om (ex)dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijn- en zorginstellingen.

RTV Maastricht heeft een verslag over de Dutch Street Cup geplaatst, zie http://www.rtvmaastricht.nl/nl/page00063.asp.

Ook het L1 Nieuws besteedde 11 maart aandacht aan de Dutch Street Cup, zie: http://www.l1.nl/video/l1nws-1730-11-mrt-2015. De Dutch Street Cup komt in deze nieuwsuitzending aan de orde tussen 15:29 en 17:14 minuten.

Deel deze pagina