Focus op zorg

22-03-2019

Hoe ervaren medewerkers de huidige manier van inkoop, wat hebben ze nodig om hun werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren en hoe moet inkoop volgens hen georganiseerd zijn? Interviews met medewerkers leverden veel nieuwe inzichten op. Waar wij bijvoorbeeld eerst het beeld had dat inkoop met name decentraal gepositioneerd zou moeten worden, werd dit met de interviews juist ontkracht.

Medewerkers gaven aan dat de focus voor hen op de zorg ligt; ze willen niet bezig zijn met allerhande administratieve processen, als ze maar genoeg ‘keuzevrijheid’ krijgen voor de diverse behoeften van de cliënten. Daarnaast moest inkoop bijdragen aan (re-integratie)trajecten van cliënten en is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk aspect, zolang dat dit niet gaat drukken op het budget van de zorg.

LEVANTOgroep startte samen met NIC Inkooptrajecten een intensief proces gestart. Een hele klus, maar het resultaat is er dan ook naar: de basis van inkoop binnen de organisatie staat! Nu de kaders staan, heeft LEVANTOgroep voldoende handvatten om inkoop verder op te zetten

Meer weten? Download hier het hele artikel dat NIC over het traject bij LEVANTOgroep maakte.

Deel deze pagina