Grote opkomst bij lancering WestelijkeMijnstreekOnline.nl

30-03-2015

Wethouder Verblakt en wethouder Geilen lanceerden het platform in buurtcentrum De Oase in Sittard Noord-Oost. Aanwezigen kregen een informatie en een instructie over het platform. Daarna ging het platform symbolisch ‘de lucht in’, (zie foto). De wijk Sittard Noord-Oost heeft de primeur van het online platform dat straks ook voor alle andere wijken in de Westelijke Mijnstreek beschikbaar wordt.

Wat is een online buurtplatform?

Het online platform www.westelijkemijnstreekonline.nl is een eenvoudige internetpagina waarop jong en oud via een muisklik op een plaatje (een zgn. cube) gemakkelijk informatie kan ontsluiten. De gratis website ondersteunt mensen in de wijk in alle opzichten.

Je vindt er diensten en producten van bedrijven en zorgaanbieders in de buurt, net zo gemakkelijk als verenigingen, of de buurman om de hoek die net als u graag een potje biljart speelt. En dat op een eenvoudige, toegankelijke manier. De interactie op de website helpt mensen langer hun zelfstandigheid te bewaren en zorgt voor meer verbinding tussen bewoners van de wijk onderling.

Aanmelden kan via deze button op onze website: http://www.levantogroep.nl/hoe-je-ons-kunt-bereiken/westelijkemijnstreekonline

In de loop van 2015 zullen andere buurten/wijken in de Westelijke Mijnstreek gefaseerd aanhaken op het platform. Conform planning zal eind 2016 de hele Westelijke Mijnstreek aangesloten zijn op Westelijkemijnstreekonline.nl.

Klik hier voor het artikel in Dagblad de Limburger. 

Op http://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20150330/online-buurtplatform-de-lucht-in/ is een leuke impressie inclusief video van de opening terug te vinden.

        

Deel deze pagina