Inspirerende bijeenkomst ter ere van de Week van de Psychiatrie

10-04-2015

In de Week van de Psychiatrie werd in de Westelijke Mijnstreek uitgebreid aandacht besteed aan het thema van dit jaar: De Psychiatrie op de schop!? Van pillen en isoleren naar herstel en participeren.

Woensdag 25 maart j.l. organiseerden Helma Roes en Nathale de Rave ter ere van dit thema een inspirerende bijeenkomst in een bomvol Piboeltheater in Sittard. Veel collega’s van de LEVANTOgroep beleefden samen met een aantal externe samenwerkingspartners, zoals gemeenteconsulenten, behandelaren van Orbis, vertegenwoordigers van huisartsen POH-GGZ, Partners in Welzijn, Daelzicht, Huis voor de Zorg, de Rooyse Wissel en Zo Wonen een afwisselend programma.

Van een amusante en leerzame entert(r)ainer/coach enerzijds tot verschillende ervaringsdeskundigen en medewerkers die de zaal echt muisstil kregen met hun aangrijpende verhalen anderzijds. Stil zitten en luisteren was geen optie…, het publiek werd continu actief betrokken, benaderd en aangesproken om mee te denken en mee te doen. Uiteraard leidde dit in sommige gevallen tot verlegenheid en veel hilariteit!

Met dank aan het tuinteam van de LEVANTOgroep die zorgde voor de aankleding, banieren, kruiwagens, cake en bitterballen en aan Jo Dijks die zorgde voor de vele mooie sfeerbeelden, zodat we deze mooie themadag niet snel zullen vergeten.

Ook volgend jaar zullen we de Week van de Psychiatrie zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Bekijk hieronder de foto's van deze inspirerende middag.

Deel deze pagina