Leestip: de nieuwe gedichtenbundel van Jidske van de Klundert

17-04-2018

ONBEVANGEN GELUK, MIJN VRIJHEID

Geluk zit hem in de kleine dingen en dat is precies wat deze foto-gedichtenbundel laat zien. In Onbevangen geluk, mijn vrijheid laat de schrijfster haar hart en ziel spreken door middel van bijzondere foto's en gedichten. Een mooie rode tomaat, het kleurenpalet van de herfst en de frisheid van nevel in de morgen staan allen beschreven in dit boek. Haar bundel is een ode aan de vaak ondergewaardeerde aspecten en kleine genoeglijkheden in het leven.

Een boek om in je handen te laten rusten en met je hart te lezen.

Genre: Gedichten
ISBN: 978-94-0224-389-5
Aantal pagina's: 70
Prijs: € 15,50
De bundel is te bestellen bij Boekscout.
 

Over Jidske en haar nieuwe bundel

Jidske werd van 2014 tot 2016 ondersteund door LEVANTOgroep en was daarnaast regelmatig betrokken bij het Levanto Ervaringsdeskundigen Team (LET) en het cliëntenmagazine Wegwijzer. Dat haar passie voor schrijven, dichten en fotografie aanstekelijk en inspirerend werkt, blijkt wel uit de interesse in haar doen en kunnen door leden het mediateam van Levanto InSight. Maar ook uit haar eigen woorden:

“Ik, Jidske van de Klundert (38) uit Heer heb als passie fotograferen en gedichten schrijven. Inmiddels is mijn derde foto-gedichtenbundel uitgekomen met als titel ‘Onbevangen geluk, mijn vrijheid’. Ik schrijf over voelen, vertrouwen, verbinding maken met jezelf en elkaar, en het leven ‘leven’. Waarbij ik de nadruk leg op het leven van alledag.

De schoonheid van de natuur blijft mij verwonderen, keer op keer. Ook nu weer is de natuur voor mij een ware inspiratiebron geweest tijdens het maken van deze bundel. Ik heb er veel kracht en energie uit mogen ontvangen en zij heeft mij op meerdere manieren weten te raken.

De tijd die ik in de natuur doorbreng, heeft mij telkens veel kleine, mooie momenten gebracht. Ik noemt het ‘klein geluk’. De ontmoeting met een dier, de omarming van een dierbaar iemand, een gemeend ‘goede dag’, de kleuring vanuit de natuur en het vrolijke gezang van vogels, het zijn zomaar een paar voorbeelden.

Al dit ‘kleine geluk’ heb ik beschreven in gedichten en weergegeven door middel van foto's.

Al die jaren, ook na het uitkomen van het eerste en tweede foto-gedichtenboek, ben ik blijven dichten en fotograferen. Totdat het moment kwam om er opnieuw een mooie bundel van te maken, zodat ik het ‘onbevangen geluk’ ook met de buitenwereld kon delen. Dat moment is nu gekomen.”

Eén van de gedichten uit de bundel:

GEVOELSKRACHT

Op dat ene moment was jij er
je kwam en bent gebleven
krachtig en vol energie
twee armen stevig om mij heen
een lichaam tegen het mijne

In dit moment
zag jij je kans
vol overgave zweefde je naar binnen
om vanuit een bijzonder hart
jouw reis naar het mijne te beginnen

 Liefdevol en energiek
ben jij neergedaald en geland
om verder tot leven te komen
mijn hart te verwarmen
je verstond de kunst
mij in de beweging te laten 'zijn'

 Op dat ene moment was jij er
vol energie
zette jij me in mijn kracht

Een bijzonder mooi gevoel
dat ik mag omarmen

Jidske

Verder lezen?

Bestel de bundel Onbevangen geluk, mijn vrijheid van Jidske van de Klundert hier.

Volg Jidske ook op Facebook: www.facebook.com/dichteres1979.

Deel deze pagina