LEVANTOgroep & Uit de Steigers bundelen krachten

14-05-2019

Uit de Steigers en LEVANTOgroep hebben onlangs besloten hun jarenlange samenwerking op het gebied van participatie en begeleiding aan jongvolwassenen te intensiveren. Uit de Steigers, maakt per 1 mei 2019, samen met RIMO, RIBW H&M, Impuls Maastricht, Stichting Horizon en Blijf van Mijn Lijf Parkstad onderdeel uit van LEVANTOgroep.                                                                                                  

Samen verder met gebundelde kracht 

Dit betekent dat de activiteiten, cliënten en medewerkers van Uit de Steigers nu deel uit maken van LEVANTOgroep. De gevestigde naam en identiteit van Uit de Steigers zullen daarbij behouden blijven. “We zijn erg trots op deze samenwerking met LEVANTOgroep. Met de keuze om deze stap te zetten, spelen we niet alleen in op de tendens vanuit gemeenten richting zorgorganisaties om intensief samen te werken aan het betaalbaar houden van de hulpverlening. Ook garanderen we ook een grotere kwaliteit van zorg door een bredere dienstverlening in de toekomst voor onze deelnemers” aldus Ramses Jongewaard, Uit de Steigers. 

Gedeeld gedachtengoed 

Paul Schefman, LEVANTOgroep legt uit dat de stap tot intensieve samenwerking genomen werd vanuit een gedeeld gedachtengoed. “We vinden elkaar in onze visie en aanpak van zorg en ondersteuning voor jongeren en jongvolwassenen die vanwege een combinatie van problemen op meerdere belangrijke levensgebieden dreigen uit te vallen.” Er wordt gestreefd naar het delen van ervaringen, het wegnemen van belemmeringen en het aangaan van uitdagingen. Daarmee wordt er gewerkt aan bevordering van de zelfredzaamheid, herstel, participatie en actief burgerschap.  

Deel deze pagina