Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit bij Tant Emma

01-06-2018

Het Oranje Fonds verrast Buurtwoonkamer Tant Emma met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Vernieuwing keuken

In Hoensbroek zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds wordt de keuken vernieuwd. Eten verbindt! De keuken vormt dan ook het kloppende hart van Buurtwoonkamer Tant Emma. Hier wordt elke dag door deelnemers en vrijwilligers een verse en voedzame lunch klaargemaakt. Iedereen mag zich opgeven om mee te eten. We zien het aantal eters wekelijks groeien. Met een nieuwe keuken krijgen we nu nog meer mogelijkheden voor onze deelnemers en buurtbewoners, zodat we ook kookworkshops kunnen organiseren voor de wijk,” aldus Madelon Koppers en Marina Kavsek beiden betrokken bij de buurtwoonkamer.

Ontmoeting in de buurt

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Deel deze pagina