Straatvoetbaltoppers

30-06-2015

Het is gelukt! Na 4 jaar heeft ons straatvoetbalteam haar eerste toernooizege behaald. In Venlo vierden onze straatvoetbaltoppers afgelopen weekend trots de eerste overwinning.

De Dutch Street Cup op de Maasboulevard in Venlo vormde het decor van één van de twintig speeldagen van de straatvoetbalcompetitie. De Dutch Street Cup wordt georganiseerd door Stichting Life Goals, in samenwerking met het Leger des Heils en andere Nederlandse zorginstellingen. Naast ons team en het team uit Venlo kwamen tegenstanders o.a. uit Utrecht, Rotterdam, Apeldoorn, Eindhoven en Leiden.

Een speciale vermelding voor onze altijd trouwe veldspeler Rinaldo Hulleman. Hij viel twee wedstrijden niet onverdienstelijk in als keeper en liet met een score van maar liefst 11-1 slechts één  goal passeren.

Homeless World Cup van 12 t/mt 19 september 2015 in Amsterdam
Een selectie van spelers en speelsters uit de Dutch Street Cup vertegenwoordigt Nederland op de Homeless World Cup, die plaatsvindt van 12 t/m 19 september 2015 op het Museumplein in Amsterdam. Verdeeld over ruim 45 verschillende landen, krijgen meer dan vijfhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Nederland vaardigt een dames- en een herenteam af. Oud-profvoetballer Rene van Rijswijk begeleidt de vrouwenploeg en Nederlands bekendste straatvoetballer Soufiane Touzani neemt het mannenteam onder zijn hoede. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.

Deel deze pagina