Nieuw project voor tuinteam Demertstraat Maastricht

18-10-2018

In het kader van activering van cliënten op locatie Demertstraat in Maastricht is er gezocht naar een nieuw, uitdagend project in het groen. Dat is geworden het tuinproject bij de volkstuinen van Volkstuindersvereniging Maastricht in de wijk Malberg. Het is een aparte tuin geworden van 25 x 50 meter, compleet met een grote opbergruimte en een terras.

Vanaf eind mei 2018 is er hard gewerkt om het tuinproject vorm en inhoud te geven. De grond is bewerkt met een cultivator en daarna is met een grote groep cliënten het groenafval verwijderd en zijn de woekerende onkruidwortels uitgegraven.

Cliënten die meewerken aan het tuinproject kunnen kennis en vaardigheden opdoen en wekelijks meewerken aan het onderhoud van de tuin. Voor de ene cliënt is het meewerken in het tuinproject een plezierige tijdsbesteding, voor de ander een echt leermoment om mee bezig te zijn.

Er zijn dit jaar nog sperzieboontjes, spinazie, radijs, verschillende soorten sla, rode biet, broccoli, koolrabi gezaaid en geplant (en inmiddels geoogst). Daarnaast beschikt de tuin over een vijgenplant, maggiplant, paksoi en een wijnrank.

Een deel van de oogst hebben cliënten en vrijwilligers al verwerkt in heerlijk verse en gezonde groenteschotels, soepen en salades.

Belangstellenden die de tuin graag willen zien kunnen wandelen en rondkijken op het complex aan de Cijnsruwe.

Tekst: Jan Lemmen, vrijwilliger tuinteam Demertstraat Maastricht
Foto's: Jan Lemmen en Romain Vleugels

 

         

Deel deze pagina