WestelijkeMijnstreekOnline.nl gaat live!

24-03-2015

Aanstaande maandagochtend 30 maart van 9.00 tot 11.00 uur is iedereen van harte uitgenodigd voor de officiële en feestelijke lancering van het wijkportaal WestelijkeMijnstreekOnline.nl in buurthuis de Oase in Sittard Noordoost (Bachstraat 51, 6137 RX in Sittard).

Tijdens de lancering wordt ingegaan op het nut en de mogelijkheden van het platform. Wethouders Verblakt en Geilen geven een live demo en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop van het officiële gedeelte is het direct mogelijk om je, eventueel met hulp van een deskundige, te registreren en meteen gebruik te maken van het platform. Dit geldt ook voor cliënten! Zij zijn dus ook van harte welkom op deze bijeenkomst.

Wil je je nu alvast registeren? Dat kan ook! Meld je dan aan via deze button op onze website: www.levantogroep.nl/hoe-je-ons-kunt-bereiken/westelijkemijnstreekonline.

Achtergrondinfo
Westelijke Mijnstreek Online is een website voor een moderne, betrokken buurt. Een buurt waar mensen elkaar kennen en graag blijven wonen. Een buurt waar mensen zich veilig voelen in hun eigen sociale omgeving. Hiervoor zijn verbindingen nodig tussen buurtbewoners onderling. Maar er is ook ruimte voor verenigingen, bedrijven, zorg en professionele dienstverlening. Westelijke Mijnstreek Online brengt alles en iedereen samen op één online platform.

Een laagdrempelig platform met eenvoudige plaatjes en buttons waarop allerlei informatie uit de eigen buurt gemakkelijk te vinden is. Het platform kan zo ondersteuning bieden met praktische zaken voor buurtbewoners die hulpbehoevend zijn of gewoon vragen hebben.

Klik hier voor de flyer met meer informatie.

Lees hier het persbericht over de lancering op maandag 30 maart.

Planning
Op 30 maart 2015 gaat WestelijkeMijnstreekOnline.nl live in de wijk Sittard noordoost. Dit najaar zullen ook de andere wijken in Sittard-Geleen aanhaken. Het is de bedoeling dat eind 2016 de hele regio Westelijke Mijnstreek is aangesloten op het wijkportaal.

Gemeente en samenwerkingspartners
De gemeente Sittard-Geleen stelt namens de Westelijke Mijnstreek een opstartsubsidie voor het opzetten en uitrollen van het wijkportaal beschikbaar aan de samenwerkende partijen, zijnde: Cicero Zorggroep, Daelzicht, LEVANTOgroep, Orbis Medisch en Zorgcentrum, Pergamijn, PIW, SGL, Vivantes en woningcorporatie ZOwonen.

Deel deze pagina