Tuinteam Maastricht stimuleert groene vingers in de buurt

06-08-2015

In de wijk Wittevrouwenveld is ons tuinteam onder leiding van Patrick Koot al een tijdje bezig met het beplanten van boomspiegels en het aanleggen van geveltuintjes. Het tuinteam werd hiervoor ingeschakeld op initiatief van een aantal buurtbewoners, het Buurtplatform en Trajekt.

Voor cliënten is dit een mooi, veelzijdig en zinvol project met zichtbaar resultaat voor de buurt, hetgeen zeer gewaardeerd wordt! Buurtbewoners worden zelf ook aan het werk gezet; de plantjes en bloemetjes moeten natuurlijk dagelijks goed verzorgd worden.

In samenwerking met het Werkhuis zullen de boomspiegels nu nog voorzien worden van een stevige houten rand ter bescherming van de beplanting.

Daarnaast vond het tuinteam de gevels bij het Trefcentrum en het Wijkservicepunt wel erg kaal. Teamleider Patrick trok daarom de stoute schoenen aan en plaatste met het tuinteam afgelopen week 2 mooie klimplanten bij het Wijkservicepunt. Bij het Trefcentrum wordt eerst nog overlegd, maar ook daar kunnen zij binnenkort wellicht aan de slag.

Heb je zelf een groene vraag aan ons tuinteam in Maastricht-Heuvelland? Neem dan contact op met Patrick Koot.

Deel deze pagina