In2YourPlace.kom

Bezoek burgemeester Pen-Ter Strake

In 2016 hebben de jongeren van In2YourPlace.kom meegewerkt aan diverse bijzondere initiatieven. Het jaar begon met een bezoek van Burgemeester Pen-Ter Strake van Maastricht. Tijdens dit bezoek gaven de jongeren uitleg over In2YourPlace.kom en vertelden over de bijeenkomsten, die zij zelf organiseren en hoe die hen helpen om hun eigen kracht te hervinden.


Burgemeester Pen-Ter Strake in gesprek met een jongere

Lees meer

Op volle toeren

Muziek verbindt mensen. Dat vinden ook onze jongeren. Op zaterdag 4 juni hebben maar liefs 22 jongeren hun medewerking verleend aan het muziekspektakel Op Volle Toeren van Huub Adriaens op de Markt in Maastricht. Ondanks de hectiek en soms onverwachte opdrachten hebben vrijwel alle jongeren met trots en plezier hun taken volbracht. Zo heeft één van de jongeren zeer genoten van de ervaringen met de sponsorwervingsacties en heeft een ander nu nog steeds contacten met Falcon Radio waar hij tijdens het evenement mocht assisteren.

Medewerking In2YourPlace.kom aan Op Volle Toeren

Deelname kunstkameraden

In het najaar van 2016 namen vijf jongeren deel aan Kunstkameraden. Samen met een kunstenaar zijn kleurrijke schilderijen, verrassende objecten en bijzondere films gemaakt die allemaal één ding gemeen hebben: de kunstwerken zijn met hart én ziel gemaakt en vertellen in beeldtaal de verhalen van de jongeren. Van 15 september tot eind november waren de kunstwerken te bewonderen bij Athos ‘Eet, Maakt, Doet’ in Maastricht.

Pad van verandering (Titia Eggen en Andy (19)

Linda’s dress (Elke Lutgerink en Linda (22)

Mara Wiering (22) was één van de deelnemers van Kunstkameraden. Haar kunstwerk werd enkele weken na de sluiting van de tentoonstelling opgehangen op de kamer van wethouder Mieke Damsma.

Lees meer

In2yourplace.kom is een jongerenproject waarbij jongeren samen met andere jongeren in gesprek gaan over hun belevingswereld. Tijdens deze gesprekken trekken ze met elkaar op en bespreken aan de hand van verschillende methodieken situaties waar ze tegen aanlopen. Door dit gezamenlijk en wekelijks te doen zien de jongeren elkaar groeien, spreken ze moeilijke zaken uit en gaan ze samen uitdagingen aan.

De activiteiten van In2YourPlace.kom kun je blijven volgen op hun facebookpagina

Terug