Lees voor

Zo zelfstandig mogelijk wonen

De doelstelling van Housing is dat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan wonen. Dit realiseren we door goed te luisteren naar elke vraag, wonen en zorg op maat te bieden en de zelfredzaamheid te bevorderen. Daarnaast richten we ons op duurzaam wonen. Daarmee bedoelen we dat iedereen langdurig kan blijven wonen op de woonplek.

Om dit te realiseren werken de betreffende gemeentes uit de regio, zorgorganisaties, instellingen maatschappelijke opvang en de woningcorporaties samen. Bij Housing werken procesregisseurs. Zij zijn de “spil” tussen alle betrokken partijen en voeren regie.

Voor wie is Loket Housing er?

Het loket is er voor inwoners van Zuid-Limburg vanaf 18 jaar die op zoek zijn naar een woning en daarnaast begeleiding nodig hebben. Mensen die een niet-standaard woonvraag hebben en dus niet via de reguliere weg door de woningcorporatie geholpen kunnen worden.

Klik hier en maak kennis met Loket Housing

Wat biedt Loket Housing?

Loket Housing biedt 3 woonproducten aan:

Housing

Housing biedt bemiddeling naar woonruimte voor mensen die wonen in Maatschappelijke Opvang, Beschermd Wonen, GGZ of een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Housing Plus

Housing Plus biedt bemiddeling voor mensen die al een woning huren van een woningcorporatie en daarbij problemen ervaren, maar ook voor mensen die niet (via de reguliere weg) in aanmerking komen voor een woning bij een woningcorporatie omdat er onduidelijkheden of twijfels zijn over het woongedrag.

Housing First 

Eerst een huis, daarna de rest. Housing First begint met het opheffen van dakloosheid.

 

Housing wordt in heel Zuid-Limburg aangeboden, Housing First en Housing Plus op dit moment alleen in de regio Parkstad.

Jaarverslag 2022 Loket Housing Maastricht

Jaarverslag 2022 Loket Housing Westelijke Mijnstreek

Jaarverslag 2022 Loket Housing Parkstad

Contactgegevens

Loket Housing

T 088 – 707 76 06
E lokethousing@levantogroep.nl
Postbus 712
6130 AS Sittard