Lees voor

Maatschappelijke opvang

Maatschappelijke opvang

Een crisis meemaken is heel heftig. Je kunt denken aan ernstig ziek worden, financiële problemen, op straat gezet worden. Soms kan zo’n situatie zo ernstig en acuut zijn dat je het niet meer zelf kunt oplossen en je woning moet verlaten: je bent tijdelijk thuis- en dakloos. De maatschappelijke opvang Maastricht-Heuvelland biedt dan tijdelijk hulp.

Welke mogelijkheden zijn er om hulp te krijgen?

Kom je in een ernstige, acute situatie terecht? Dan kun je je aanmelden voor Product Crisisopvang. Je krijgt dan contact met de crisisdienst GGZ die jou (bij indicatie) passende opvang aanbiedt in Maastricht-Heuvelland. Hier mag je maximaal 14 dagen blijven. Je krijgt hier begeleiding en werkt samen (indien mogelijk) toe naar zelfstandigheid.

Wanneer je meer hulp en begeleiding nodig hebt, kom je mogelijk in aanmerking voor de maatschappelijke opvang Impuls. Bij Impuls kun je voor minstens 6 maanden tot maximaal 1 jaar verblijven.

Wanneer kom je in aanmerking voor maatschappelijke opvang?

De maatschappelijke opvang is er voor mensen vanaf 18 jaar (met of zonder kinderen) die door een acute situatie (tijdelijk) geen woonruimte hebben. De maatschappelijke opvang biedt zorg en begeleiding, maar geen behandeling bij een (psychiatrische) diagnose. Het Product Crisisopvang en Maatschappelijke Opvang Impuls zijn er voor mensen uit de regio Maastricht-Heuvelland.

Woon je in de regio Parkstad? Lees dan verder bij Crisisopvang Heugderlicht.
Woon je in de regio Parkstad en ben je tussen 18 en 23 jaar? Lees dan verder bij Jongerenlocatie de Putgraaf.

Woon je in de regio Maastricht-Heuvelland en ben je niet ouder dan 23? Lees dan verder bij Jongerenlocatie Jekerzicht.
Woon je in de regio Maastricht-Heuvelland en ben je ouder dan 24? Lees dan verder bij Crisisopvang Shelter043.

Wat is maatschappelijke opvang Impuls?

Impuls biedt een tijdelijk, veilig verblijf aan mensen die in een acute situatie terechtgekomen zijn. Je kunt er voor minstens 6 maanden tot maximaal 1 jaar verblijven.

Tijdens het verblijf krijg je persoonlijke begeleiding en werk je toe naar zelfstandig wonen. Impuls zit op meerdere locaties:

  • De Lage Barakken zijn 2 woonhuizen waar in totaal 10 studio’s zijn voor alleenstaanden en gezinnen.
  • De Sorbonnelaan is een groot complex met daarin 22 studio's voor jongeren en 10 studio's voor opvang van alleenstaanden. 
  • Bij Kamers met kansen zijn 10 kamers voor jongeren. 
  • Verder zijn er nog 5 gezinswoningen voor opvang van gezinnen in Maastricht.

Waar je tijdelijk gaat wonen, wordt tijdens het intakegesprek besproken en is afhankelijk van de mogelijkheden.

Verblijven bij Impuls

Impuls biedt jou een veilige plek om tijdelijk te wonen, eten en slapen. Samen met een woonondersteuner en persoonlijk begeleider werk je stap voor stap toe naar zelfstandig wonen. Uitstromen naar zelfstandigheid gebeurt meestal via het Housing traject dat aangeboden wordt.

Ook helpen wij je bij het creëren van een goed dagritme. Indien mogelijk blijf je gewoon naar school of je werk gaan. Heb je geen daginvulling? Dan gaan we samen op zoek naar de juiste invulling van de dag. Je kamer of studio onderhoud je zelf en je helpt mee met het huishouden van de gezamenlijke ruimtes. Daarnaast is het belangrijk dat je het contact met familie en vrienden, sport en hobby’s zoveel mogelijk door laat gaan.

Meer weten of je aanmelden?

In deze folder kun je meer lezen over het Product Crisisopvang Maastricht-Heuvelland. Heb je vragen over maatschappelijke opvang Impuls? Bel dan naar 088-707 7651. Wil je je aanmelden voor Impuls? Stuur dan een e-mail naar intake@levantogroep.nl Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.