Lees voor

Jongeren Woon- en Opvanglocatie Sorbonnelaan

  • Maastricht & Heuvelland
  • Sorbonnelaan 186, 6229 HD, Maastricht

De Sorbonnelaan is een groot complex waar (internationale) jongeren/studenten wonen. Daarnaast zijn er studio's voor kleinschalige opvang, waar mensen kunnen verblijven die in een acute situatie terechtgekomen zijn.

Over de Sorbonnelaan

De Sorbonnelaan is een groot complex met daarin 22 studio's voor jongeren en 10 studio's voor opvang van alleenstaanden. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte, die gebruikt wordt door alle bewoners van de studio's.

Wonen bij de Sorbonnelaan

De Sorbonnelaan biedt jou een veilige plek om (tijdelijk) te wonen, eten en slapen. Samen met een woonondersteuner en persoonlijk begeleider werk je stap voor stap toe naar zelfstandig wonen. Ook helpen wij je een goed dagritme te vinden. Als dit mogelijk is, blijf je gewoon naar school of je werk gaan. Heb je geen daginvulling? Dan gaan we samen op zoek naar de juiste invulling van de dag. Je kamer of studio onderhoud je zelf en je helpt mee met het huishouden van de gezamenlijke ruimtes. Daarnaast is het belangrijk dat je het contact met familie en vrienden, sport en hobby’s zoveel mogelijk door laat gaan.

Wanneer je er klaar voor bent om zelfstandig te wonen, helpt Housing jou bij het zoeken van een passende woonplek. 

Meer weten of je aanmelden?

Wil je meer weten over wonen of opvang bij de Sorbonnelaan? Of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met afdeling intake.