Lees voor

Corona update

Bekijk hier onze actuele coronamaatregelen.

Vrijwilligers

Langdurige psychiatrische problemen kunnen het lastig maken om van het leven te genieten. Om de dagelijkse dingen te doen. Om méé te doen. Daarom zijn de LEVANTOgroep vrijwilligers er. Zij kunnen het leven soms net even wat lichter maken, eenzaamheid doorbreken en helpen bij het zetten van nieuwe stappen. Dit is zeer waardevol in iemands herstel.

Wat doet LEVANTOgroep Vrijwilligers?

LEVANTOgroep Vrijwilligers regelt de inzet van de vrijwilligers van LEVANTOgroep. Misschien ken je ons nog met de naam Horizon. Stichting Horizon werd in 1990 opgericht. Later werd de naam veranderd in LEVANTOgroep Vrijwilligers. Wij hebben dus jarenlange ervaring met het vinden, inzetten, begeleiden en coachen van maatjes en zorgvrijwilligers in de regio Zuid-Limburg en in de Midden-Limburgse gemeenten Echt-Susteren en Maasgouw.

Soorten vrijwilligers

We proberen een match te maken tussen cliënten die hulp nodig hebben en iemand die vrijwilligerswerk wil doen. Dat doen we op verschillende manieren:

 1. Minder eenzaam met een Maatje
  Een Maatje zorgt voor minder eenzaamheid. Samen iets ondernemen, bijvoorbeeld een wandeling maken, een terrasje pikken, enzovoorts, verbetert de zin van het leven en maakt het meedoen aan de samenleving gemakkelijker. Dit 1-op-1 contact is meestal voor langere tijd.
 2. Praktische hulp van een zorgvrijwilliger
  Zorgvrijwilligers bieden (tijdelijke) eenvoudige praktische hulp. Bijvoorbeeld een boodschap doen, samen naar het ziekenhuis of samen een klein klusje doen in huis. Ook dit gaat in een 1-op-1 contact. Het doel hierbij is altijd het vergroten van jouw zelfredzaamheid. 
 3. Interne vrijwilligers in een LEVANTOgroep locatie of project
  Vrijwilligers kunnen ook binnen een LEVANTOgroep locatie of project helpen. Dit kan in een groep of in een 1-op-1 situatie, bijvoorbeeld bij woonvormen of dagbestedingslocaties. Je kunt bijvoorbeeld praktisch ondersteunen als gastvrouw/gastheer bij de maaltijden of koffiemomenten of samen met de bewoner(s) gezellige activiteiten ondernemen.
 4. Aan de slag met ervaringskennis
  Mensen met ervaringskennis hebben meestal een andere, vernieuwende blik op maatschappelijke dienstverlening, zorg en ondersteuning. Als beginnend ervaringsdeler kijken we samen waar jouw talenten liggen. Wat wil je gaan doen en waar word je blij van? Lees hier meer over of meld je aan.
 5. Level-up
  Mensen helpen om zelf een passende vrijwilligersplek te vinden. Dat doen we in een traject waarin je steun en begeleiding krijgt in het ontwikkelen van diverse vaardigheden. Je krijgt de mogelijkheid om je eigen kwaliteiten en talenten te ontdekken, te ontwikkelen en duurzaam in te zetten als vrijwilliger. Lees hier meer.

LEVANTOgroep Vrijwilligers in het nieuws

Maatjesproject genomineerd voor Appeltje van Oranje

Meer weten?

Heb je nog vragen over vrijwilliger worden bij LEVANTOgroep? Bel dan naar 088 - 707 7600 of stuur een e-mail naar vrijwilligerswerk@levantogroep.nl. Ben je een cliënt en wil je meer weten over wat een vrijwilliger voor jou kan betekenen? Bekijk dan onze folder. Heb je nog vragen? Bel dan naar 088-707 7651 of stuur een e-mail naar intake@levantogroep.nl.

Als je contact met ons opneemt, vraag dan naar de coördinator in jouw regio:

 • Maastricht-Heuvelland: Marco Piëtte en Cindy Custers
 • Parkstad: Marco Piëtte, Monique Jennissen en Sylvie Degens
 • Westelijke Mijnstreek: Suzanne Eijkenboom, Monique Jennissen en Sylvie Degens
 • Echt-Susteren en Maasgouw: Suzanne Eijkenboom

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden?

Aanmelden als vrijwilliger kan via het online formulier. Ben jij als cliënt op zoek naar een vrijwilliger? Vul dan dit online formulier in.