Lees voor

"Toen ik een keer ziek was, gaven bewoners de keer erna al aan dat ze me gemist hadden, dat voelt fijn, ik voel me welkom"

Het vrijwilligerswerk geeft mij veel energie

Hoi, ik ben Andreas, vrijwilliger op woonlocatie Haagsittard. Daar verzorg ik de lunch voor 34 bewoners. Samen met bewoners bedenken we wat we gaan maken, dit kan een fruitsalade, soep, tosti’s, macaronisalade, een omelet zijn. We halen dan ook samen de boodschappen en koken vervolgens wat we hebben bedacht. 

𝗛𝗶𝗲𝗿 𝗱𝗼𝗲 𝗶𝗸 𝗵𝗲𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿

Ik ben begonnen met vrijwilligerswerk om iets goeds te kunnen doen voor een ander. Uiteindelijk merk ik dat ik er veel meer energie van krijg dan ik vooraf had gedacht. De waardering en positiviteit die ik van bewoners krijg doet me goed. Bewoners vertrouwen mij steeds meer, ze vertellen mij steeds meer persoonlijke dingen. Er kwam iemand naar me toe en vertelde mij dat hij verliefd was, ik denk zelf niet dat hij dit tegen begeleiding ook zou vertellen. Toen ik een keer ziek was, gaven bewoners de keer erna al aan dat ze me gemist hadden, dat voelt fijn, ik voel me welkom. Ik vind het een leuk dat ze me steeds meer beginnen te vertrouwen en dat ik onderdeel ben van de groep.

𝗙𝘂𝗻 𝗳𝗮𝗰𝘁

Als ik om 10 uur binnen kom zijn er bewoners die al meteen koffie voor me gaan zetten. In deze koffie zit dan zó veel melk en suiker, dat ik hem helemaal niet lekker vind, maar ik waardeer zó enorm dat ze deze voor me maken dat ik hem toch maar opdrink. Ondanks.. ik diabeet ben en mijn koffie normaal hartstikke zwart drink.

𝗪𝗶𝗹 𝗷𝗶𝗷 𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗼𝗼𝗸 𝗷𝗲 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗻𝘁𝗷𝗲 𝗯𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗶𝗲𝘁𝘀 𝗯𝗲𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻𝗲𝗻 𝗮𝗹𝘀 𝘃𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿?

Meld je dan aan via www.levantogroep.nl/vrijwilligers

Bekijk in deze link het locatiefilmpje van de werkplek van Andreas in Haagsittard.