Lees voor

Crisisopvang Blijf van mijn Lijf

Crisisopvang Blijf van mijn Lijf

Heb jij een veilige, anonieme plek nodig om te ontsnappen uit een geweldsituatie of ernstige bedreiging? Crisisopvang Blijf van mijn Lijf Parkstad biedt opvang en begeleiding aan vrouwen en hun kinderen uit regio Parkstad. Je kunt ons in noodgevallen 24 uur per dag bellen op telefoonnummer 045 - 57 11 684. Dat kan veilig, want je hoeft je naam niet te zeggen en ons telefoonnummer is niet zichtbaar.

Wanneer kun je terecht bij crisisopvang Blijf van mijn Lijf?

Blijf van mijn Lijf is er voor vrouwen en hun kinderen uit regio Parkstad die ernstig worden bedreigd door hun partner of familie, of die gevlucht zijn uit een situatie van geweld. Deze vrouwen hebben een anonieme opvangplek nodig, omdat ze een zeer groot veiligheidsrisico lopen.

Jij (en/of je kinderen) kunnen bij ons terecht als je: 
•     door je partner (seksueel, psychisch, fysiek) mishandeld wordt;
•     door je partner (seksueel) misbruikt wordt;
•     door je partner gekleineerd en/of vernederd wordt;
•     door je partner altijd gecontroleerd en in de gaten gehouden wordt;
•     uit een gezinssituatie komt waarin geweld normaal is geworden;
•     gestalkt wordt;
•     wordt opgesloten of nooit alleen de straat op mag;
•     te maken hebt met geweld door eer of bedreigd wordt met eerwraak, bijvoorbeeld omdat je je verzet tegen uithuwelijking, een buitenechtelijke relatie hebt of ongehuwd zwanger bent geworden. 

Voor wie niet?

Je kunt niet in ons opvanghuis terecht als je:

  • verslaafd bent aan alcohol of drugs;
  • ernstige psychiatrische problemen hebt;
  • een gevaar bent voor jezelf of voor anderen;
  • veel verzorging nodig hebt.

In de Blijf van mijn Lijf opvang verblijven

Vrouwen en kinderen mogen direct (na intake) blijven. Dat gebeurt op een open en laagdrempelige manier. Als de veiligheid het toelaat, wordt er altijd tijdens het verblijf contact gelegd met je partner of de vader van je kinderen.

Blijf van mijn Lijf kan jou op verschillende manieren helpen om een veilig bestaan op te bouwen voor jou en je kinderen. We kunnen zorgen voor een veilige plek. We kunnen naar je luisteren, je aanmoedigen, adviseren en begeleiden. Maar jij moet het willen en jij moet het voor een groot deel zelf doen.

We zullen je helpen er (weer) vertrouwen in te krijgen dat je dat kunt. Dat je sterk en zelfstandig bent. Dat je daar de vaardigheden en mogelijkheden voor hebt. We steunen je, maar nemen zaken niet van je over. We doen dingen samen met jou, maar jij bepaalt wat er gebeurt.

Wat neem je mee?

Ben je in gevaar en moet je vluchten? Dan heb je waarschijnlijk weinig tijd om spullen te pakken. Probeer in ieder geval je legitimatiebewijs, contant geld, kleding en wat speelgoed voor je kinderen mee te nemen. Huisdieren kun je niet meenemen naar het opvanghuis. Wij kunnen wel samen met jou een veilige plek voor je huisdier zoeken.

Meteen aanmelden of meer weten?

Heb je nu meteen een veilige plek nodig?
Je kunt ons 24 uur per dag bellen op telefoonnummer 045 - 57 11 684.
We bekijken dan samen met jou of ons opvanghuis de juiste plaats voor je is. Ons adres is anoniem.

Je kunt ook je vraag stellen in het contactformulier of per e-mail naar: vrouwenopvang@levantogroep.nl. Als je ons e-mailt, krijg je binnen 3 werkdagen een reactie.

Ben je een professional die huiselijk geweld signaleert of vermoed?  Dan kunnen we je informateren en adviseren over wat je kunt doen voor je cliënt.

Wat kun je verwachten als je ons belt of e-mailt?

Als je ons belt, krijg je direct één van onze maatschappelijk werkers aan de lijn. Zij weet veel van huiselijk geweld en wat je kunt doen om het te stoppen. Samen met jou kijkt ze naar wat er in jouw situatie mogelijk is. Misschien heb je genoeg aan haar advies om verder te kunnen. Misschien is er meer nodig. Als je ons e-mailt, krijg je binnen 3 werkdagen een reactie.

Bellen kan veilig

Je hoeft je naam niet te zeggen als je ons belt. Ook hoef je niet bang te zijn dat iemand te weten komt dat je hebt gebeld. Ons nummer is privé/anoniem en daarom niet terug te vinden op je telefoonrekening. Let er wel op dat je het laatst gebelde nummer uit het geheugen van je (mobiele) telefoon wist. Weet je niet hoe dat moet, bel dan met de telefoon van iemand die je vertrouwt.

Blijf van mijn Lijf werkt met een vast team van gekwalificeerde medewerkers. We werken nauw samen met het Landelijk Expertisecentrum Eergerelateerd Geweld en maken ook onderdeel uit van het Landelijk Netwerk voor Vrouwenopvang.

Wil je niet dat iemand ziet dat je deze website bezocht?

Lees dan hier de tips.

Keurmerk Veiligheid in de Vrouwenopvang

Onze Blijf van mijn Lijf-locatie draagt het keurmerk Veiligheid in de Vrouwenopvang. Het keurmerk betekent dat we gegarandeerde kwaliteit en veiligheid bieden aan vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. We bieden directe en veilige opvang binnen onze opvang, of als nodig verwijzen we naar een andere opvang in het land. Samen vormen we een landelijk stelsel van veilige opvang.