Lees voor

Maatje en Zorgvrijwilliger Chris vertelt

Écht van betekenis zijn

Ik ben Chris, 37 jaar en woon in Maastricht. Ik ben maatje en zorgvrijwilliger van Nicky en maatje van Marc. Als Maatje spreek ik regelmatig af met Nicky en Marc om leuke dingen te doen. Nicky ondersteun ik daarnaast ook bij dagdagelijkse dingen.  

Vriendschappelijke vertrouwensband

Met Nicky heb ik wekelijks contact, om gezellig een boodschappenrondje in het dorp te maken. Ze heeft het in haar leven niet altijd makkelijk gehad, maar het is mooi om te zien dat er toch een vriendschappelijke vertrouwensband is ontstaan en we samen kunnen lachen. We doen ook andere dagelijkse dingen; even naar het ziekenhuis, met haar hondje naar de dierenarts, naar het kerkhof of we drinken en kletsen samen gezellig wat. Er hangt altijd een hele ontspannen sfeer en je merkt dat ze echt geniet van die kleine dagelijkse dingen samen en daar krijg ik op mijn beurt ook weer fijne energie van.

Daarnaast ben ik ook maatje van Marc. Bij hem moest ik eerst even wat vertrouwen winnen, maar dat ging eigenlijk heel snel en ook met hem heb ik een soort leuke vriendschappelijke vertrouwensband opgebouwd. Het gaat nu zelfs zo goed dat Marc mij mee op vakantie heeft gevraagd, dat ervaar ik toch wel als een leuk compliment. We gaan altijd een lekker stuk wandelen en sluiten dat af met een uurtje op het terras. We praten dan gewoon relaxt over alledaagse dingen. Als hem iets specifieks bezig houdt, is daar natuurlijk ook ruimte voor.

 

Een luisterend oor, gewoon oprecht contact kan al van zoveel betekenis zijn.

 

Ik wilde écht iets betekenen

In het verleden heb ik altijd met veel plezier op verschillende plekken gewerkt, o.a. in het theater, casino, hotels, omdat ik het altijd al leuk vond om met mensen te werken en te helpen. Al jaren droom ik ervan om een switch te maken richting social work om écht iets voor mensen te kunnen betekenen. Om hier alvast van te proeven en ervaring op te doen heb ik mij zodoende aangemeld als vrijwilliger bij Levanto. Deze manier van mensen ondersteunen bevalt mij zo goed dat ik hoop binnenkort te kunnen starten met een leerwerktraject om de opleiding ‘begeleider specifieke doelgroepen’ te gaan volgen om nog van meer betekenis te kunnen zijn.

 

Ook vrijwilliger worden?

Meld je dan aan via www.levantogroep.nl/vrijwilligers