Lees voor

Participatielocatie Kringloop-Zuid

  • Maastricht & Heuvelland
  • Watermolen 52, 6229 PM , Maastricht

Kringloop Zuid, gelegen aan de rand van de wijk Heugem in Maastricht, is een populaire plek voor zowel het kopen als verkopen van meubels tot kleding en elektronica. De winkel beschikt over een gezellige koffiehoek waar je even kunt ontspannen met een heerlijke kop koffie en appeltaart. Daarnaast is er een fietsenwerkplaats in samenwerking met de gemeente, waar fietsen worden verzameld, gerepareerd en verkocht. Verder ga je aan de slag met schuren, verven, timmeren, knippen, naaien en zagen.  

Over Kringloop-Zuid

De creatieve plaats bestaat uit twee ruimtes. Een ruimte wordt gebruikt om meubels te schuren, zagen, lijmen, in elkaar te zetten en de andere ruimte wordt gebruikt om de meubels te schilderen en stoelen te bekleden. Kleinere knutselprojecten zijn ook mogelijk als het verkoopbaar is in de kringloop.

Wanneer kom je in aanmerking?

De werkplaats bij de kringloop is toegankelijk voor zowel personen met een WMO- als WLZ-indicatie. De werkzaamheden vragen een bepaalde mate van zelfstandigheid, handigheid en inzicht. In overleg is het ook mogelijk om vanuit de werkplaats door te stromen naar de kringloop, de koffiehoek of de fietsenwerkplaats.

locatie sfeerimpressie
In deze video vertelt Merel meer over Kringloop-Zuid en het Upcycleproject.

Meer weten of je aanmelden?

Wil je meer weten over participatie bij Kringloop-Zuid? Of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met afdeling intake.