Lees voor

Woonlocatie Peymeestersdreef

  • Maastricht & Heuvelland
  • Peymeestersdreef 22, 6216 PJ, Maastricht

 

De locatie Peymeestersdreef ligt in de groene wijk Belfort in Maastricht. Het is een nieuw gebouw waar we in juni 2022 vanuit verschillende groepswoningen ingetrokken zijn. De mooie studio’s bieden een warm thuis voor 24 bewoners die voor langere tijd op deze locatie zullen wonen. 

Over de Peymeestersdreef

Locatie Peymeesterdreef is een beschermde woonvorm waar ruimte is voor 24 bewoners met een psychiatrische kwetsbaarheid. De studio’s zijn voorzien van een eigen badkamer en kleine, praktisch ingerichte keuken. 

In de gemeenschappelijke woonkamer heerst een gezellige, familiale sfeer en is er altijd begeleiding aanspreekbaar. Het team is 24 uur aanwezig en bestaat uit gastheren/gastvrouwen, woonondersteuners en persoonlijk begeleiders. In de nacht is ook een woonondersteuner aanwezig. Samen met de bewoners werken we toe naar een zo zelfstandig mogelijk leven, waarbij we waar nodig ondersteunen.

Wonen bij de Peymeestersdreef 

Op de Peymeestersdreef ligt de nadruk op de relatie met elkaar. We bouwen een warme vertrouwensband op, en leggen de nadruk op het samen dingen doen. Samen keuzes maken, gericht op kwaliteit van leven en individuele afspraken in plaats van algemene regels, zijn pijlers waar we trots op zijn. We zien de mens als fundament voor goede zorg. Daarnaast hechten we veel belang aan zingeving en (vrije)tijdsbesteding, persoonlijke hygiëne en gezonde voeding. Regelmatig wordt er samen gekookt en biedt het team, waar nodig, ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten. Begeleiding is 24 uur per dag aanwezig.

Wanneer kom je in aanmerking? 

Bij de bewoners van de Peymeestersdreef is er sprake van een langdurige psychische kwetsbaarheid, waardoor zij 24 uur per dag ondersteuning nodig hebben. Je komt in aanmerking voor een woonplek op de Peymeestersdreef als je een WMO of WLZ-indicatie hebt.

locatie sfeerimpressie
Johan neemt je mee naar de Peymeestersdreef!

Meer weten of je aanmelden? 

Heb je vragen over wonen in Peymeestersdreef? Bel dan naar onderstaand nummer. Wil je je aanmelden? Stuur ons dan een e-mail. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.