Lees voor

Woonlocatie Walravenstraat

  • Maastricht & Heuvelland
  • Walravenstraat 8, 6301 DB, Valkenburg

De woonvorm aan de Walravenstraat is een monumentaal pand gelegen in het centrum van Valkenburg. Je loopt zo de terrassenstraat in en het Walramplein ligt op één minuut lopen van de woning. Er wonen voornamelijk bewoners met een psychische en/of psychosociale kwetsbaarheid waardoor volledig zelfstandig wonen (nog) niet haalbaar is. 

Over woonlocatie Walravenstraat

De woning is voorzien van gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer, keuken en sanitair. Hier kunnen de bewoners samen koken, eten, TV kijken of gezelschapspellen spelen. Tevens hebben we een ruime tuin waar er in de zomer ruimte genoeg is om een BBQ te organiseren voor alle bewoners. De tuin is voorzien van een rookruimte, fietsenhok en tuinhuisje. Uiteraard heeft iedereen een eigen kamer en over het gehele huis zijn dit 10 kamers. Er wordt dagelijks samen gegeten in de groep, waardoor er sprake is van een sociale woonomgeving en genoeg ruimte is voor een praatje met een medebewoner. Het is ook mogelijk om zelfstandig te koken waardoor het niet verplicht is om aan de gezamenlijke momenten mee te doen. Zo bieden we iedere bewoner maatwerk wat voor hem of haar het beste past. 

Wonen bij locatie Walravenstraat 

Van de bewoners aan de Walravenstraat vragen we een positieve bijdrage te leveren aan een prettige woonsfeer in huis. Zo heeft ieder een corvee taak in huis om de woonomgeving schoon en netjes te houden zodat iedereen met plezier kan wonen binnen het huis. Dagbesteding en structuur staan hoog in het vaandel aangezien we het belangrijk vinden dat iedereen een kans krijgt om deel uit te maken van de maatschappij en plezier heeft in de dingen die ze doen. Wij helpen de bewoners graag bij het vinden van een passende dag invulling en organiseren ook graag leuke activiteiten voor in de vrije tijd waarbij de bewoners ideeën mogen aandragen. 

Wonen binnen de Walravenstraat hoeft uiteraard niet voor altijd te zijn. We bieden de mogelijkheid om te stabiliseren en vanuit daar verdere stappen te maken naar zelfstandig(er) wonen. Zo is er voor ieder persoon een traject op maat waarbij er heldere doelen worden gesteld, kijkend naar het heden en de toekomst.

Wanneer kom je in aanmerking? 

Om te kunnen wonen op de Walravenstraat is er een indicatie rondom Beschermd Wonen nodig vanuit de WLZ (Vanaf pakket 1), WMO (Beschermd Wonen Licht) of een Forensische indicatie (BW). 

locatie sfeerimpressie
Lissy neemt je mee naar woonlocatie Walravenstraat!

Meer weten of je aanmelden? 

Heb je vragen over wonen in woonlocatie Walravenstraat? Bel dan naar onderstaand nummer. Wil je je aanmelden?
Stuur ons dan een e-mail. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.