Wil je niet dat iemand ziet dat je deze website bezocht?

Iemand die jouw computer gebruikt, kan zien welke websites je hebt bezocht. Dat kan ook op afstand. Vertrouw je deze persoon niet, dan heb je een aantal mogelijkheden.

  • gebruik een veilige computer in bijvoorbeeld een bibliotheek of bij goede vrienden;
  • wis je internetgeschiedenis wissen.
  • schakel de privacymodus van je webbrowser in

Geschiedenis wissen

Als je je internetgeschiedenis wist betekent dat, dat je de gegevens weghaalt die jouw computer onthoudt van de door jou bezochte websites. Maar mensen die handig zijn met computers kunnen deze geschiedenis weer terughalen.

Jouw google e-mailadres in beeld als je naar www.google.nl gaat?

Let dan op. Je hebt een Google-account en bent daarop ingelogd. Wis dan óók de geschiedenis van Google. Dat kan op https://history.google.com/history.
 

In deze tabel staat waar je de ‘knop’ vindt waarmee je de geschiedenis kunt wissen. Je kunt hiervoor ook een 'sneltoets' gebruiken.

Browser

Menu optie

Snetltoets

Internet Explorer Safety > Delete Browsing history Ctrl-Shift-Delete
Firefox Tools > Clear recent history Ctrl-Shift-Delete
Google Chrome Tools > Clear browsing data Ctrl-Shift-Delete
Opera Settings > Delete private data

Privacymodus inschakelen

Als je de privacymodus van je webbrowser inschakelt, onthoudt je browser de websites die je bezoekt niet en hoef je dus ook niet achteraf de geschiedenis te wissen.

Browser Naam Privacy modus Sneltoets
Internet Explorer In Private modus Ctrl-Shift-P
Firefox Private Browsing Ctrl-Shift-P
Google Chrome Incognito Ctrl-Shift-N
Opera Private Window Ctrl-Shift-N

Gebruik je een Mac (Apple) dan is de snelkoppeling voor het anoniem browsen in Chrome niet ctrl-shift-N maar cmd-shift-N.

Deel deze pagina