Wat kun je doen?

Slachtoffer

Huiselijk geweld stopt bijna nooit vanzelf. Vaak wordt het zelfs steeds erger. Daarom is het belangrijk om zo vroeg mogelijk hulp te zoeken.

  • Bel in levensbedreigende situaties meteen het alarmnummer 112.
  • Voor vragen, advies of een luisterend ook kun je contact opnemen met Blijf van mijn Lijf Parkstad. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op 045- 57 11 684.

Hier lees je wat je kunt verwachten als je ons belt.
 


Pleger

Ook al is dat heel moeilijk. Ook al schaam je je en ben je bang dat de ander je zal veroordelen. Toch is het belangrijk dat je praat over de situatie thuis met iemand die je vertrouwt. Dat kan een goede vriend zijn, een familielid of een buurman.

Samen kunnen jullie bespreken wat je kunt doen om het geweld te stoppen. Er zijn allerlei instanties die daarbij kunnen helpen. Maar je kunt ook naar je huisarts gaan. Die heeft beroepsgeheim, wat betekent dat hij niet met anderen over je situatie mag praten wanneer jij dat niet wilt. 

Je kunt ook bellen met Blijf van mijn Lijf Parkstad. Bij ons kun je anoniem je verhaal doen en om hulp vragen.

  • Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op  045-57 11 684.

Getuigen / omstanders

Familie, vrienden en buren signaleren huiselijk geweld vaak eerder dan hulpverleners. Maar vaak zwijgen ze, omdat ze zich niet met iemands privéleven willen bemoeien. Toch is het belangrijk dat ze iets doen, want huiselijk geweld stopt bijna nooit vanzelf.

  • Probeer met het slachtoffer te praten. Laat merken dat zij (of hij) jou kan vertrouwen en bij je terecht kan.
  • Geef haar (of hem) het telefoonnummer van Blijf van mijn Lijf Parkstad. Hier kan zij anoniem terecht voor een luisterend oor, informatie en advies.
  • Wijs haar op het bestaan van deze website.
  • Schijnbaar kleine dingen kunnen een groot verschil maken. In het geval van partnergeweld helpt het bijvoorbeeld als je een keer op de kinderen past, voor vervoer zorgt of wat geld leent.

Bel in levensbedreigende situaties meteen het alarmnummer 112.
Bel voor hulp of advies met Blijf van mijn Lijf Parkstad, 045-57 11 684.

Deel deze pagina