Opvanghuis Blijf van mijn Lijf Parkstad

Als jij en je kinderen in gevaar zijn, kunnen jullie terecht in het opvanghuis van Blijf van mijn Lijf Parkstad. We hebben 10 kamers. In ons opvanghuis ben je veilig en wordt er naar je geluisterd. Je krijgt er hulp en werkt er aan een beter leven. Ook is er veel aandacht voor je kinderen.

Voor wie?

Ons opvanghuis is er voor:

  • vrouwen die moeten vluchten voor huiselijk geweld, seksueel geweld, eerwraak, incest, vrouwenhandel of gedwongen prostitutie;
  • de kinderen van deze vrouwen (jongens tot 13 jaar).

Voor wie niet?

Je kunt niet in ons opvanghuis terecht als je:

  • verslaafd bent aan alcohol of drugs;
  • ernstige psychiatrische problemen hebt;
  • een gevaar bent voor jezelf of voor anderen;
  • veel verzorging nodig hebt.

Hoe ziet de opvang eruit?

Het Blijfhuis in Parkstad is een groot huis met een tuin. Je woont er in een leefgroep. De huiskamer, keuken en badkamers deel je met andere vrouwen en hun kinderen. Je hebt een eigen slaapkamer. Als je kinderen hebt, slapen die bij jou op de kamer. Samen met de andere vrouwen zorg je ervoor dat het fijn is in het huis.

Wat gebeurt er in de opvang?

Met je eigen begeleider doe je de dingen die je te doen hebt, zoals je financiën regelen. Je zorgt voor je eigen maaltijd en wast zelf je kleren. Samen met de andere vrouwen zorg je voor het schoonhouden van het huis. Als er een nieuwe bewoonster komt, zorgen jullie er samen voor dat ze zich welkom voelt. Er zijn regelmatig vergaderingen. Dan praten jullie bijvoorbeeld over hoe het in huis gaat of over wat jullie hebben meegemaakt.
De kinderen gaan naar een school in de buurt. Als ze daar nog te klein voor zijn, blijven ze in de opvang. We hebben een eigen crèche en naschoolse opvang.

Wat kost het?

Je betaalt € 8,- per dag aan verblijfskosten.

Hoe kan ik me aanmelden?

Heb je meteen een veilige plek nodig? Je kunt ons 24 uur per dag bellen op T 045 57 11 684. We bekijken dan samen met jou of ons opvanghuis de juiste plaats voor je is. Ons adres is geheim.

Wat neem ik mee?

Ben je in gevaar en moet je vluchten? Dan heb je waarschijnlijk weinig tijd om spullen te pakken. Probeer in ieder geval je legitimatiebewijs, contant geld, kleding en wat speelgoed voor je kinderen mee te nemen. Huisdieren kun je niet meenemen naar het opvanghuis.

Deel deze pagina