Lees voor

Beveiligingsincident Carenzorgt

Wij zijn door ICT-bedrijf Nedap geïnformeerd over een beveiligingsincident met het cliëntenportaal Carenzorgt. Uit de gegevens die wij van Nedap hebben gekregen, bleek dat er ook bij cliënten van LEVANTOgroep informatie is gedownloaded uit Carenzorgt. We hebben van dit incident direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De betreffende cliënten zijn persoonlijk geïnformeerd.

Verder onderzoek

Nedap heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie en staat in contact met hen. De politie is direct na de aangifte een onderzoek gestart en heeft een verdachte aangehouden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende documenten verspreid zijn. Het politieonderzoek hiernaar is nog niet afgerond.

Meer informatie

Op de website van Carenzorgt.nl vind je antwoorden op veelgestelde vragen over dit incident.

Over Carenzorgt

Carenzorgt is een digitale omgeving van leverancier Nedap, waarin cliënten en zorgorganisaties informatie met elkaar uitwisselen. Carenzorgt wordt gebruikt door bijna een half miljoen cliënten en ruim 9.000 zorgaanbieders.

 

Ook leuk om te lezen

Een terugblik op 2022

Sinds 1 januari 2022 is de bestuurlijke fusie tussen LEVANTOgroep en NOVIzorg een realiteit geworden. Beiden organi...

Lees meer
Nieuws

Overname Kamers met Kansen Maastricht

Vanaf 1 april 2023 neemt LEVANTOgroep de uitvoering over van Xonar wat betreft Kamers met Kansen in Maastricht. Xonar he...

Lees meer
Nieuws

Ministers: Voorkom nog meer slachtoffers femicide, haal taboe weg!

Het aantal gevallen van femicide – de moord op een vrouw omdat ze een vrouw is – is in Nederland fors hoger dan in ons o...

Lees meer