Lees voor

Beveiligingsincident Carenzorgt

Wij zijn door ICT-bedrijf Nedap geïnformeerd over een beveiligingsincident met het cliëntenportaal Carenzorgt. Uit de gegevens die wij van Nedap hebben gekregen, bleek dat er ook bij cliënten van LEVANTOgroep informatie is gedownloaded uit Carenzorgt. We hebben van dit incident direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De betreffende cliënten zijn persoonlijk geïnformeerd.

Verder onderzoek

Nedap heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie en staat in contact met hen. De politie is direct na de aangifte een onderzoek gestart en heeft een verdachte aangehouden. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat de betreffende documenten verspreid zijn. Het politieonderzoek hiernaar is nog niet afgerond.

Meer informatie

Op de website van Carenzorgt.nl vind je antwoorden op veelgestelde vragen over dit incident.

Over Carenzorgt

Carenzorgt is een digitale omgeving van leverancier Nedap, waarin cliënten en zorgorganisaties informatie met elkaar uitwisselen. Carenzorgt wordt gebruikt door bijna een half miljoen cliënten en ruim 9.000 zorgaanbieders.

 

Ook leuk om te lezen

Samen terugblikken op 2023

Een terugblik op het afgelopen jaar Graag nemen we je mee in een terugblik op het afgelopen jaar in de vorm van een jaa...

Lees meer

Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg

Binnen Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg (IJZ) werken 28 zorgorganisaties samen om de jeugdhulp beter te maken. Doo...

Lees meer

Juridische fusie LEVANTOgroep en NOVIzorg

Graag brengen wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen LEVANTOgroep. Met ingang van 1 januari 2024 zijn Stich...

Lees meer