Lees voor

Eindelijk een chille tuin

Op de Tudderenderweg in Sittard wonen al een tijdje jongeren van Levanto samen met bewoners van Woonpunt. Een mooie locatie, maar er was geen tuin. Vorig jaar heeft Woonpunt akkoord gegeven om van een stuk grond achter het pand een tuin te maken. Door Corona en het vieze weer heeft dit langer geduurd dan verwacht, maar eindelijk is het resultaat zichtbaar.

Aan de slag!

Van de stichting FNO Klein Geluk kregen wij de middelen om er een mooie tuin van te maken. De jongeren en bewoners van Woonpunt gingen aan de slag met moodboards.

De tuin moest vooral een chille plek worden; waar je lekker kunt zitten, chillen of een potje kan kickboksen. Al deze elementen zijn meegenomen. Daarnaast wilden jongeren met groene vingers ook een moestuin, die ze zelf konden onderhouden. Woonpunt zorgde voor de aansluiting van het water en de elektriciteit.

De werkzaamheden zijn samen met het participatieteam van het Slot Schaesberg uitgevoerd. Jongeren hielpen mee en zochten spullen uit. Het weer was niet altijd aan onze kant, maar na een paar maanden is er een prachtige tuin.

Genieten van het resultaat

De jongeren genieten met volle teugen en kunnen eindelijk weer samen in de tuin genieten na een lange tijd isolatie door Corona. Door Klein geluk konden wij dit realiseren en hier zijn wij heel dankbaar voor.

Er wordt binnenkort nog een BBQ georganiseerd voor de jongeren, bewoners en omwonenden, dit om de prachtige tuin in te wijden. Al met al een geslaagd project!

Met dank aan:

FNO Klein Geluk, Woonpunt, Gemeente Sittard-Geleen

Ook leuk om te lezen

NIEUWS

Wijkleerbedrijf Daalhof boekt 270.362 euro maatschappelijk rendement

Werkleerbedrijf Daalhof boekte het afgelopen schooljaar ondanks corona een heel mooi resultaat. Een resultaat om tr...

Lees meer
Nieuws

Onze coronamaatregelen

Vanaf dinsdag 2 november gelden er landelijk aangescherpte Coronamaatregelen. Wat betekent dit voor onze dienstverl...

Lees meer
Nieuws

Eindelijk een chille tuin

Op de Tudderenderweg in Sittard wonen al een tijdje jongeren van Levanto samen met bewoners van Woonpunt. Een mooie loca...

Lees meer