Lees voor

LEVANTOgroep ziet af van zorgpension in Brommelen

Brommelen 5 was in beeld als nieuwe onderkomen voor de bewoners van het zorgpension, dat momenteel in Nuth ligt. De maatschappelijke en financiële haalbaarheid blijkt echter onvoldoende om een bestemmingsplanprocedure op te starten. Onvoldoende maatschappelijke en financiële haalbaarheid hebben geleid tot een negatief besluit door LEVANTOgroep.

De verkoper is inmiddels op de hoogte gesteld door LEVANTOgroep. Hoewel LEVANTOgroep kan verwijzen naar ontbindende voorwaarden uit de voorlopige koopovereenkomst, betreurt de Raad van Bestuur de situatie zeer: “We hadden de bewoners van het zorgpension graag een fijn thuis gegund in deze vrije omgeving.”

Ook de gemeente Beekdaelen had gehoopt dat met Brommelen 5 een geschikte locatie was gevonden om de betreffende cliënten een nieuw thuis te bieden. Wethouder Peter Janssen: “Wij hebben kennisgenomen van het besluit van LEVANTOgroep, waarin geconcludeerd wordt dat het onhaalbaar is om het zorgpension te huisvesten op de betreffende locatie. Ook Beekdaelen heeft inwoners die behoren tot de kwetsbare doelgroep. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gemeenschap en de gemeente om zorg te dragen voor onze inwoners; ook voor diegenen die extra zorg nodig hebben. Geen zorgpension in Brommelen is vanaf het begin de doelstelling van de buurtschap geweest. Dit heeft ertoe geleid dat de zorgaanbieder deze mogelijkheid tot betere huisvesting van deze kwetsbare doelgroep niet kan benutten. Als gemeente betreuren wij dit.”

LEVANTOgroep en de gemeente Beekdaelen gaan in overleg over de ontstane situatie. Er moet gezocht worden naar een nieuwe oplossing, omdat de huidige locatie in Nuth al enige tijd niet meer voldoet.

 

Ook leuk om te lezen

Samen terugblikken op 2023

Een terugblik op het afgelopen jaar Graag nemen we je mee in een terugblik op het afgelopen jaar in de vorm van een jaa...

Lees meer

Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg

Binnen Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg (IJZ) werken 28 zorgorganisaties samen om de jeugdhulp beter te maken. Doo...

Lees meer

Juridische fusie LEVANTOgroep en NOVIzorg

Graag brengen wij u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen LEVANTOgroep. Met ingang van 1 januari 2024 zijn Stich...

Lees meer