Lees voor

Corona update

Bekijk hier onze actuele coronamaatregelen.

Next Step Perron045 krijgt 25.000 euro extra van het Oranje Fonds

Na drie succesvolle projectjaren heeft het Oranje Fonds besloten een extra bedrag van €25.000 toe te kennen aan het project Next Step Perron045. Dit project is een van de deelnemers aan het programma ‘Meer Kansen Voor Jongeren’ waarmee het Oranje Fonds 18 vrijwilligersinitiatieven ondersteunt die zich richten op jongeren van 16 tot 27 jaar. Next Step Perron045 is een samenwerking tussen LEVANTOgroep en CMWW.

Next Step Perron045 richt zich op jongeren in Zuid-Limburg met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en een kwetsbare positie in de maatschappij. Het project wil hen uit deze kwetsbare positie halen en hen met een duurzaam toekomstperspectiefweer terug laten keren in de maatschappij . Hiervoor wordt gewerkt vanuit de grondhouding ‘sociale netwerkstrategieën’ en krijgen jongeren een vrijwillige coach. Het bijzondere aan deze aanpak is dat jongeren worden geholpen om samen met hun familie, sociaal netwerk en de coach een eigen plan voor de toekomst te maken. Hierdoor sluit het plan aan bij de motivatie en leefwereld van de jongere en is er aandacht voor alle levensgebieden. Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan verschillende trainingen, talentontwikkeling en groepsactiviteiten. De vrijwillige coach ondersteunt de jongere in de uitvoering van zijn plan, biedt een luisterend oor of een nieuw perspectief op de situatie van de jongere.  Met deze aanpak streeft men naar het voorkomen van grotere maatschappelijke problemen voor deze doelgroep en keren jongeren terug in de maatschappij met een door henzelf gemaakt duurzaam plan.   

Oranje Fonds  

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Ook leuk om te lezen

Nieuws

Eindelijk een chille tuin

Op de Tudderenderweg in Sittard wonen al een tijdje jongeren van Levanto samen met bewoners van Woonpunt. Een mooie loca...

Lees meer
VERHAAL

Tour for Emily

Liefde op het eerste gezicht bestaat! Dat ontdekten onze collega Emily Wijering -Veenman en Raymond ...

Lees meer
Verhaal

Van de logistiek naar de ggz

Van de logistiek naar de ggz. Mandy is één van onze collega's die zich in drie maanden liet omscholen om te kunnen begin...

Lees meer